Горещи новини

Това древно място в България е обгърнато с мистерия и много неразкрити тайни

Това древно място в България е обгърнато с мистерия и много неразкрити тайни

Бегликташ е разположен на шест декара, а мистиката и очарованието се преплитат в едно.

Когато се озовете сред скалните образувания ще ви направи впечатление така наречената скала – лабиринт. За древните тя е изобразявала символично вход към подземният свят.

Скалите са високи 9 метра, като в средата им има тесен процеп. Той е ориентиран изток-запад. Към източния край процепа се стеснява съвсем. Когато човек се намира в него усещането е едновременно приказно и мистично.

В процепа се долавя уникалната акустика, която може да се усети не само там, а сред всички скали в Бегликташ.

Древните са издълбали сонарни канали, като от тях човек може да усети дори собственият си дъх да звънти в ушите му. В Бегликташ ще попаднете на така наречената „пещера на оракула”. Тук може би най-силно ще усетите силата на древната магия.

Камъните на Бегликташ

Камъните на БегликташНа мястото има огромен долмен, като според някой, това е най-големя долмен в страната. Лесно можете да се пренесете в историята, по времето, когато на това място вероятно са се извършвали ритуали. В близост до „пещерата на оракула” ще видите и „скалата на цикола”.

Огромна, тежаща над 100 тона скала се извисява в небето, като се крепи на едва три опорни точки. Мистерията за това как древните са успели да я поставят там тегне и до днес.

Бегликташ – едно вдъхновяващо място! Това древно Светилище е обгърнато с мистерия и неописуема енергия (Снимки и ВИДЕО)Древните са използвали един от процепите за да играят със слънчевите лъчи по залез.

Тогава самата скала е черна, а през процепа преминава светлината на залязващото слънце, като този феномен може да бъде забелязан и до ден днешен. В близост до тази скала се намира и древен Храм. Все още там могат да бъдат забелязани издълбаните в масивният камък жертвеници.

Магията на Бегликташ продължава и всеки, който има желание да се откъсне от знойното слънце и летните навалици, може да го направи именно тук. Разходката сред скалните паметници няма да ви отнеме много време, но спомена за нея ще носите в себе си дълго.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Това древно място в България е обгърнато с мистерия и много неразкрити тайни"

Какво мислите?