Всички знаем, че в микровълновата храна храната се нагрява неравномерно, тъй като вълните се насочват само към краищата на храната, която сме пъхнали в нея.
Но какво да направим, за да стоплим храната в микровълновата равномерно?
Оказа се, че има невероятни трикчета, с помощта на които това има как да се случи, научи ko4.
Трикче номер 1
Вземете кръгла чиния и наредете храната по краищата й. Цаката е в средата й да няма храна. Това гарантира, че продуктът ще се стопли равномерно.
Трикче номер 2
Също така може да извадите поставката от микровълновата и направо да сложите чинията (купата) с храната в нея. Така чинията (купата) няма да се върти, поради което храната ще се загрее няколко пъти по-бързо.
Трикче номер 3
За да затоплите супата (например) е по-добре да поставите чаша вода в средата на купата, така че храната да се нагрява не само от краищата.
Важно!
Добре е да се вземе предвид и материята на чинията (купата), в която поставяме храната. Например, ако затопляте хлебни изделие е добре да ги сложите върху картонена чиния.
Микровълновите вълни също действат неравномерно върху течностите, затова при нагряване те трябва да се разбъркват, за да се предотврати кипене. Знайте, че купата, в която е течността, трябва да е пълна максимум на две трети.
За да загрявате самата храна, а не съдовете, използвайте керамика и порцелан, както и тези материали, които могат да издържат на високи температури.
Внимание!
В микровълнова фурна не могат да се слагат метални, кристални и стъклени съдов, както и запечатани продукти, от които влагата не може да избяга.
Be the first to comment on "Това е правилният начин за топлене на храна в микровълновата"