Home » KO4 STORY » Този българин заряза кариерата си в Австрия и се завърна в Родината заради ракията: Ето как тя промени живота му

Този българин заряза кариерата си в Австрия и се завърна в Родината заради ракията: Ето как тя промени живота му

Милен Илиев е българин, който споделя съдбата на много наши сънародници. Завършва училище у нас и заминава за Европа и по-конкретно Австрия, за да търси по-добър живот и работа.

Там той остава цели десет години, в които работи като управител на фирма за производство на зеленчуци. Животът му в Австрия се развива чудесно, като дори получава възможност да получи гражданство, но той и съпругата му решават нещо друго. А именно – да се завърнат в родината. И така този млад българин, постигнал успех на запад, решава да се върне и да гради живота си у нас. Един от мотивите му за връщането му у нас е, че младите българи трябва да се връщат в Блъгария, за да се развива страната ни.

Когато отново се връща в родното си село Поликраище, той решава, че ще започне собствен бизнес и отваря казанджийница „Дионисий“. Бизнесът с ракията му се струва по-примамлив от зеленчукопроизводството, защото според наблюденията му у нас вносните продукции подбиват родното производството и все по-малко хора се занимават с това.

милен илиев ракияИ така, Милен отваря своята казанджийница, след дълга борба. Борба с държавата. Точно това го потриса, споделя младият човек. Той разкрива, че в Австрия, когато се появи млад човек с идея за бизнес и пари, които да вложи, държавата се стреми по всякакъв начин да му помогне и улесни процеса.

А в България, държавата се стреми всячески да попречи.

И все пак, Милен не се отказва и успява, въпреки всички трудности, да създаде и отвори казанджийницата, която е в съответствие с всички европейски закони и норми. Закономерно, тя бързо печели популярност и там започват да идват хора не само от близките населени места, но и от по-далече, за да сварят родния еликсир. Именно правилният подход на Милен му помага да изгради качествен бизнес.

В казанджийница „Дионисий“ има два казана от 250 и от 500 литра и има възможност да се извърши тройна дестилация на алкохола. Интересно е, че освен мъжете, да варят ракия отиват и жени. Милен обяснява, че даже жените се справят чудесно в това начинание и по-често можем да видим мъж, който да се провали, отколкото представителка на нежния пол.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?