Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Тотомилионерката баба Гинка ремонтира старата църква и строи хотел!
Тотомилионерката баба Гинка ремонтира старата църква

Тотомилионерката баба Гинка ремонтира старата църква и строи хотел!

Ремонт на църквата “Св. архангел Михаил” в родното Смядово и строеж на хотел, и заведение на тир паркинг по пътя за Шумен, строи баба Гинка с дъщеря си.

Това са две от основните инвестиции на тотомилионерката Гинка Иванова, научи Ко4. Пенсионерката от Смядово удари големия джакпот от 4,2 млн. лева от Спортния тотализатор. Парите щастливата баба не получава накуп, а на порции всеки месец за няколко години напред.

“Играя редовно повече от 36 години, нямам пропуснат тираж. Късметът беше на моя страна. Много бях притеснена, като спечелих. Даже и на съпруга си не казах. Сумата е много голяма, цял живот не съм видяла толкова пари. Много тройки съм имала и най-много четворка”, споделя щастливата жена.

Печалбата й е почти колкото целия годишен бюджет на община Смядово. За повече от три години, откакто пенсионерката спечели големия джакпот, тя не е спонсорирала проекти на общината.

„Много хора ми писаха за връзка към нея с искане за финансова помощ, но не съм я притеснявала. Всичко е въпрос на избор и желание. Не сме разговаряли по темата, а само се поздравихме, когато се видяхме.

Иначе в нашата църква с нейни средства беше ремонтиран изгнилият дървен под, който бе подменен с нови плочки.

И други ремонтни дейности също бяха направени в Божия храм“, сподели пред “България Днес” кметът на Смядово Иванка Петрова.

Източник: novavarna.net

About Тодор Тодоров

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*