Горещи новини

То не са пържоли, то не е чудо! Начукваш на тънко, пълниш и навиваш – всички въздишат от кеф!

То не са пържоли то не е чудо! Начукваш на тънко пълниш и навиваш – всички въздишат от кеф!

Пригответе тези оригинални месни рулца вместо пържоли по лесната рецепта по-долу. Освен месо са ви необходими само още 2 съставки и ще имате фантастичен обяд.

Фантастични рулца от месо

Продукти:

700 – 800 г свинско филе или врат (може да използвате и пилешки пържоли)
2-3 кисели краставички
сол, черен пипер и други подправки на вкус
100 г твърдо сирене (кашкавал)

Приготвяне:

Нарежете месото на филийки и начукайте с чук за месо. Поръсете всяко парче със сол, черен пипер и подправки на вкус от двете страни. Сложете овкусеното месо в купа, покрийте с фолио и приберете в хладилник за 30-40 минути .

През това време настържете кашкавала на едро ренде. Отрежете краищата на краставичките и ги разрежете по дължина на 4 по-тънки части.

Извадете маринованото месо от хладилника, разпределете го върху плота, поставете парче краставичка на ръба и го навийте на руло.

месо с краставички

Напълнете и навийте по същия начин всички филийки месо.

Намажете йенски съд с олио и подредете приготвените рулца едно до друго.

рулца от свинско

Отгоре също леко намажете рулцата с олио. Сложете в загрята фурна на 180°C и печете около 40 минути. След изтичане на това време извадете купата от фурната и поръсете всяко руло с настърган кашкавал.

рулца с кашкавал

Готово.

Може да поръсите със зелени подправки, да залеете със соса от печенето и да сервирате.

рулца от свинско

Пожелаваме ви добър апетит!

крехки свински рулца

Твоят коментар

Be the first to comment on "То не са пържоли, то не е чудо! Начукваш на тънко, пълниш и навиваш – всички въздишат от кеф!"

Какво мислите?