Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Транссексуалната Петра пред „България Днес“: Догодина вдигам революция!
Транссексуалната Петра пред "България Днес": Догодина вдигам революция!

Транссексуалната Петра пред „България Днес“: Догодина вдигам революция!

Битката на Петра, която е родена като Петър, за смяна на пола продължава! Транссексуалната е твърдо решена, че ще вдига революция през 2024 година и ще се бори за това да бъде призната като истинска жена.

„Продължавам да се боря за пола си! Не само за мен. Трябва да има някаква уредба – дали чрез операция, дали чрез хормонална терапия, трябва да се признае смяната на пола. През новата година очаквам дата от великотърновския съд за подновяване на делото. Вече няколко пъти решението на Страсбург е нарушено, сега ще има нов състав на касационния съд и ще видим какво ще стане“, споделя пред „България Днес“ Петра Христова.

Христова започна курс по астрология
Христова започна курс по астрология

Както сме ви разказали в предишни броеве, горнооряховчанката е първата транссексуална българка, успяла да осъди България в Страсбург. Решението излиза на 27 септември миналата година и с него държавата ни е осъдена окончателно да изплати обезщетение от 7500 евро и да промени документите на Петър-Петра в срок от три месеца.

Към днешна дата Петра е все още Петър по лична карта, което й създава куп трудности. Христова е и единствената у нас, извървяла пълния цикъл на биологична трансформация от мъж в жена, след като гръцки лекари премахват мъжкото й достойнство и й слагат гърди. Момичето иска да е вписана като жена, за да може да си намери по-лесно работа и да води нормален начин на живот.

Петра е единствената у нас, извървяла пълния цикъл на биологична трансформация
Петра е единствената у нас, извървяла пълния цикъл на биологична трансформация

„Искам да се свърши вече това нещо. Като съм станала жертвата, поне да износя промяната докрай. Извървях този път сама, нито една организация не ме подкрепи. Вече ми идва много“, допълва Петра.

Въпреки трудностите транссексуалната не се отказва. Не спира да развива себе си, като в момента кара курс по астрология и разучава махало за радиестезия. Започнала е да пише и втора книга, като този път няма да е свързана с нея, а с по-духовни неща. Ще публикува и свои любими рецепти.

„Горнооряховското гърне ми е специалитет. Обичам да готвя. У дома аз ще подготвям празничните трапези. Намислила съм освен традиционните неща да направя и една астрологична питка, върху която ще оформя слънце и луна“, допълва с ентусиазъм транссексуалната.

Точно в полунощ на 31 декември срещу 1 януари Петра ще си пожелае така чаканите документи с женски имена, професионална реализация и любов за предстоящата година.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?