Горещи новини

Трикът с оцета – опитайте номера на главния готвач и ще ядете най-хрупкавите домашни картофки!

Трикът с оцета - опитайте номера на главния готвач и ще ядете най-хрупкавите домашни картофки!

Би било практически невъзможно да се намери някой, който да не обича пържени картофи.

Те са вкусни, лесни, лесни за приготвяне и служат както за гарнитура, така и за хрупкаво лакомство.

Днес имаме отличен трик  за вас, с който можете да направите най-добрите пържени картофи – гарантирано хрупкави и вкусни.

Използват го и в професионални кухни!

хрупкави пържени картофи

Снимка: pixabay

А едно от най-важните неща, на които трябва да отговарят добрите пържени картофи, е хрупкава повърхност и сочна вътрешност.

Когато ги приготвяте, трябва да намерите точния момент, когато вътрешността се превръща във вкусно пюре, а повърхността остава хрупкава.

Поради тази причина приготвянето на пържени картофи понякога може да бъде трудно.

Пържените картофи често са прекалено сухи или напротив – меки.

хрупкави картофки

Снимка: pixabay

Ето защо днес решихме да споделим с вас една рецепта, която ще ви позволи да приготвите най-хрупкавите пържени картофи от всички.

Тайната се крие в една малка подробност:

А именно – в добавянето на оцет, който предизвиква образуването на хрупкава коричка върху пържените картофи по време на пържене и вътрешността не изсъхва .

Много е просто и за него ви трябват само обикновени картофи, вода и оцет.

Стъпка 1:

Започнете класически с обелване на картофите.

Стъпка 2:

картофи за пържене

Снимка: pixabay

Картофите се нарязват на пръчици и всички парчета се слагат в съд със студена вода (1 литър) и оцет (2 супени лъжици) за 20 минути. Приберете ги в хладилника.

В идеалния случай за 1 час, но минималното време е 20 минути.

Стъпка 3:

След това отцедете водата, подсушете картофите върху хартиени кърпи или чиста, неизползвана кърпа, и ги изпържете в загрято на 190°C олио.

перфектните картофки

Снимка: pixabay

Пържете до златисто кафяво – резултатът е фантастично хрупкави пържени картофи с мека вътрешност.

Нашият съвет – пригответе отличен домашен кетчуп за пържени картофи

домашни сосове

Снимка: pixabay

Имаме нужда от:

  • Домати – 1 кг
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 лъжици мед
  • 1 чаена лъжичка смлян джинджифил
  • 1 чаена лъжичка смлян карамфил
  • 2 супени лъжици смляна канела
  • 1 супена лъжица бял оцет
  • 2 супени лъжици захар
  • сол
  • Подправки

Процедура:

Лукът се нарязва на ситно.

Нарежете доматите на кубчета.

Накълцайте чесъна. Сложете всичко в блендер и пасирайте до гладкост.

Изсипете съдържанието в тенджера и оставете да заври на среден огън. Когато сместа започне да бълбука, добавете всички останали съставки.

Гответе, докато сосът се редуцира и стане малко по-гъст.

Това е всичко, имате страхотен домашен кетчуп – можете да насипете кетчупа още докато ври в стерилизирани буркани, да затворите добре и да го оставите за по-късно.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Трикът с оцета – опитайте номера на главния готвач и ще ядете най-хрупкавите домашни картофки!"

Какво мислите?