Home » ЗДРАВЕ » Три уникални техники как да се отървем от хремата ВИДЕО
Три уникални техники как да се отървем от хремата ВИДЕО

Три уникални техники как да се отървем от хремата ВИДЕО

На всеки от нас е бил запушен носа. Това е изключително неприятен момент. Чувствайки този дискомфорт незабавно се втурваме към аптеката за спасяване с капки или чудодейни хапчета, от които наистина не се нуждаем.

Днес ще ви кажем как да се отървете от хремата бързо и ефективно. Има 3 прости начина да се отървете от нея без медикаменти.

Метод на д-р Комаровски

Евгений Комаровски знае точно как да се справи с грипа, но най-важното е как бързо да се излекува настинката при деца без медикаменти и увреждане на здравето.

Най-известният украински педиатър има свой собствен метод, потвърден от хиляди майки, който ще помага за облекчаване на състоянието на детето и ускоряване на възстановяването му. Разбира се, тази техника е напълно приложима за възрастни пациенти.

Закупете от аптека обикновен физиологичен разтвор (натриев хлорид) и капете половин пипета във всяка ноздра на всеки час. Може и сами да си направите ефективна течност: Разтварят се 1 ч.л. готварска сол в 1 литър вряла вода.

За да ускорите възстановяването, давайте на детето си дневна доза витамин С според възрастта.

Друг помощник в продължителна война с настинката – режим на пиене на течности. Честото пиене на топли течности ще спомогне за ускоряване на лечебния процес. Може да съчетаете всички тези средства с редовно проветряване на стаята.

Китайска техника

Биологично активни точки могат да ви помогнат бързо да се отървете от хремата и други симптоми на настинка.  Масажното въздействие върху акупресурните точки лекува ринита, предпазва от главоболие, помага за облекчаване на умората и дори подобрява зрителната острота.

Последователността на въздействието върху точките влияе на крайния резултат! Първата точка е разположена в краищата на носа, в основата на крилата, втората  се намира в ъглите на очите отвътре. Третата точка е разположена в основата на носа между веждите. Последната, четвъртата точка се намира между външния ъгъл на окото.

Масажът трябва да се извършва кръгообразно, като силно натискате активните точки с палец и показалец. Движението се повтаря 10 пъти, движейки се от точка на точка.

За най-ефективния резултат можете да направите 3 подхода на такъв масаж с 10 минути почивка. По време на процедурата затворете очи и се опитайте да се отпуснете, усещайки всяко движение на пръстите си. Експертите също така препоръчват да се усмихвате – това ще отклони вниманието от болестта и ще подобри терапевтичния ефект на масажа.

Масажирайте поне два пъти на ден – сутрин след измиване и вечер преди лягане.

Въпреки че масажът на активните точки не излекува самата болест и не елиминира причината, независимо дали е вирус или инфекция, той напълно премахва досадните симптоми, помага за по-лесното лекуване  на болестта и подобрява имунитета.

Чесън за запушен нос

Не е случайно, че чесънът се смята за символ на дълголетието. Редовната употреба на чесън в храната и вдишването на нейния разяждащ аромат е ефективна превенция на много заболявания – от сърдечно-съдови до настинки.

Следващият път, когато приготвяте ястия с  чесън, не изхвърляйте стъблото, а го запазете и изсушете. При първите симптоми на хремав нос, вземете сухо стъбло, запалете единия край (той трябва да тлее, а не да гори) и вдишвайте чесновия дим като редувате дясната и лявата ноздра. 5-7 вдишвания ще са достатъчни.

Бъдете внимателни! Децата, страдащи от настинка, не трябва да вдишват самия дим – достатъчно е да са, където тлее стъблото от чесън.

Ако след няколко дни хремата не минава, това е основателна причина да се свържете с отоларинголог или алерголог. Ако все още имате затруднения в дишането една седмица след началото на заболяването, чувствате общ дискомфорт, болка в главата или болка в очите и назалното отделяне е сериозно, непрозрачно или има неприятна миризма, съществува риск от усложнение на болестта./Zdrave.to

Ако не сте разбрали всичко, просто вижте видеото:

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?