Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Турски тираджия: Курсът до Разград ме спаси от сигурна смърт
Турски тираджия: Курсът до Разград ме спаси от сигурна смърт

Турски тираджия: Курсът до Разград ме спаси от сигурна смърт

Тирът и работата ми ме спасиха от сигурна смърт и съм се зарекъл да не слизам от волана, докато мога да шофирам и съм здрав.

Така описва днес късмета, благодарение на който остава жив 48-годишният Халил Кьороглу от Газиантеп. По време на апокалиптичното земетресение в Югоизточна Турция и Сирия и последвалите нови и вторични трусове, отнели живота на над 46 000 души, Халил спял в камиона си на паркинг в Западната индустриална зона на Разград. На сутринта щял да товари тук стока за Румъния.

Събуждайки се, в 8.00 часа пуснал радиото и с ужас чул за трагедията, сполетяла родния му град и близките до него Кахраманмараш и Шанлъурфа. Над 50 къщи били срутени до основи в махалата, в която той живеел, сред тях и семейният му дом.

Жертвите били десетки и само обстоятелството, че Халил бил на курс в Лудогорието, го спасило от това да не е един от загиналите изпод руините. Късмет извадили и близките му, които по това време били в Истанбул на гости на една от сестрите му, и така също останали живи.

Преди да стане международен шофьор мъжът работел в сферата на строителството. Само настойчивите кандърми на баща му Осман Кьороглу да зареже тази работа и да хване волана за по-добра заплата го накарали да се качи на тира. И точно това го спасило от сигурна смърт.

Като ти е писано да живееш…

Шенол АХМЕДОВ

Източник: Екип7

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?