Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Туршия Всичко по две – 100% вкус без консерванти! Запишете си тази рецепта:
Туршия Всичко по две - 100% вкус без консерванти! Запишете си тази рецепта:

Туршия Всичко по две – 100% вкус без консерванти! Запишете си тази рецепта:

Може ли зима без туршийка? Всеки истински българин ще отговори с категорично „Не!“

Ако все още си нямате любима рецепта за зимна туршия, днес ви предлагаме да опитате тази Туршия всичко по две – 100% вкус и никакви консерванти, гаранция за качество и свежест!

Туршия Всичко по две

Необходими продукти:

  • 2 кг домати (може зелени, розови или червени)
  • 2 кг чушки
  • 2 кг карфиол
  • 2 кг моркови
  • 2 кг краставици

За саламурата:

  • сол – на вкус
  • вода – колкото може да се събере в бидонче, пълно със зеленчуци

Начин на приготвяне: 

Измийте добре зеленчуците. Срежете чушките отгоре малко с нож. Набодете доматите на 2-3 места. Отрежете краищата на краставиците. Разделете карфиола на едри цветчета. Обелете моркова и леко отрежете краищата.

Поставете голям найлонов плик в бидончето (или съда), в което ще приготвяте туршията, така че краищата леко да излизат извън купата. Наредете зеленчуците: ред краставици, моркови, чушки, домати и карфиол. Повтаряйте подреждането, докато изразходвате съставките.

зеленчуци в бидон

Напълнете съда с вода. След това изсипете водата в друг дълбок съд и добавете морска сол, така че саламурата да е малко по-солена от обикновено. Разбъркайте добре, за да се разтвори солта. Не е необходимо разтворът да се вари. Саламурата се връща в бидона със зеленчуците.

Завържете краищата на плика, така че зеленчуците да са потопени в саламура. По време на мариноването зеленчуците ще поемат излишната сол. Оставя се на студено да се маринова.

туршия в бидон

Забележка: Чрез завързване на найлоновия плик зеленчуците остават под саламурата, така че не се образува бяла повърхност над зеленчуците. Когато туршията втаса и започнете да я консумирате, трябва да снижите нивото на завързване на плика, така че зеленчуците винаги да са добре потопени в саламура.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?