Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Тъмни облаци надвиснаха над Баневи: Бъдещето изглежда все по-мрачно
Тъмни облаци надвиснаха над Баневи

Тъмни облаци надвиснаха над Баневи: Бъдещето изглежда все по-мрачно

Бъдещето на Баневи изглежда все по-мрачно, научи ko4.

Наказателният съд даде ход на делото срещу Николай Банев, неговата съпруга Евгения и майка му Мария Банева, след приключване на разследването през месец август. Обвинителният акт срещу тях вече е в съда. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, за данъчни престъпления, пране на пари, както и за незаконно притежание на оръжие.

Магистратите не констатираха нарушения в обвинителния акт и обвиненията са ясни. Те отхвърлиха предявен от Министерството на финансите иск за неплатени данъци за около 1.7 млн. лева, мотивирайки се че това е възможно да затрудни процеса.

Пред журналисти на излизане от съда Евгения Банева заяви следното: „Аз от обвинителния акт конкретно за себе си нищо не мога да разбера. Аз не го разбирам”.

Николай Банев е привлечен като обвиняем за извършване на данъчните престъпления, а съпругата му Евгения е сочена за негов помагач.

Майката на олигарха – Мария Банева ще отговаря пред съда за участието си в организирана престъпна група.

През юли месец тази година съпругата на милионера беше освободена от ареста. Магистратите уважиха иска й и я освободиха поради здравословни причини, след като тя многократно се оплака от условията в килията.

На Мария Банева е наложена мярка за неотклонение – парична гаранция, която е в размер на 10 000 лв. Първото заседание по същество днес беше насрочено за 21 октомври.

Разкрития.ком

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?