Тя е обвинена, че е убила баба си с 54 удара с кухненски нож, а сега работи като шивачка в затвора

Tq e obvinena che e ubila baba si

Ивет Стайкова – внучката на актрисата Виолета Донева, която я уби жестоко с 54 удара с кухненски нож през есента на 2022 г., започнала работа в Сливенския затвор, където бе настанена преди няколко месеца. 18-годишната девойка се труди в шивашкия цех.

Това споделя нейният баща Иво Стайков, с когото се чували по телефона всеки ден, след като свършела задълженията си. Свижданията им били по-редки, тъй като Стайков нямал възможност да пътува до Сливен поради лични причини.

„Ивет се чувства добре, спокойна е. Когато се чуваме по телефона, тя вече ми звучи като улегнал и пораснал човек. В момента ми е сложно да пътувам до Сливен поради лични проблеми, но аз редовно изпращам пари и всичко, от което има нужда. Всички свиждания в София и Ловеч гледам да не ги пропускам. На тези свиждания ходи редовно и майка й. Аз не просто пътувам до тези места, за да я видя.

Искам да занеса всичко необходимо, за да се чувства добре. Товаря целия багаж с торби, пълни с храни и цигари. Стигало се е дотам служителите да се изненадат от количеството и да си затворят очите, защото съм надвишил позволената норма. При едно свиждане служителят дори се отказа да брои дажбите. С Ивет се чуваме редовно и по телефона.

Тя свършва работа към 16:00 и след това ми звъни, за да говорим. Заклевам се, че никога няма да спра да се грижа за нея. Каквато и присъда да получи, колкото и години да лежи в затвор, ще я подкрепям и обичам. Дори преди, когато съм имал тежки финансови проблеми и ми е помагал баща ми, дъщеря ми не е оставала на заден план.

Не е имало ситуация, в която да се налага да проси от някого пари. Всички сме се грижили за нея“, споделя синът на убитата Виолета Донева от брака й с големия кинорежисьор Людмил Стайков.

До София обвинената в жестокото убийство на собствената си баба девойка пътува, за да присъства на съдебните заседания, а до Ловеч за психиатрично лечение.

След броени дни Ивет трябваше да бъде абитуриентка в столично училище. При първите си изслушвания пред магистратите ги умоляваше да я пуснат, за да присъства на бала си, но това няма да се случи. Ивет все още няма окончателна присъда, пише HotArena.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Тя е обвинена, че е убила баба си с 54 удара с кухненски нож, а сега работи като шивачка в затвора"

Какво мислите?