Горещи новини

Убиецът на малката Дамла получи нов удар от съда! Вместо 23 години, Мехмед ще търка нара… (ВИДЕО)

Убиецът на малката Дамла получи нов удар от съда

Убиецът на малката Дамла получи нов удар от съда25 години ще лежи в затвора убиецът на Дамла. Това реши Пловдивският апелативен съд, който увеличи наказанието на 26-годишния Мехмед Хасан, разбра Ко4.

Припомняме, че защитата на убиеца, както и прокуратурата и родителите на детето обжалваха първоначалната присъда на съда в Кърджали от 23 години затвор.

Според апелативните магистрати увеличеното и наложено най-тежко общо наказание от 25 години лишаване от свобода отговаря на изключително високата степен на обществена опасност на деянието и на много високата степен на обществена опасност на самия деец. Като отегчаващо отговорността обстоятелство магистратите приемат, че момиченцето било силно привързано към подсъдимия и изпитвало към него обич. Родителите й също се намирали в близки роднински отношения с Мехмед Х., имали му доверие, с което той злоупотребил по недопустим начин, проявявайки бездушие към малолетното момиченце, се посочва в мотивите на съда.

Делото е протекло пред Кърджалийския окръжен съд по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият признал изцяло фактите по обвинението. Поради това първоначално определеното наказание доживотен затвор е заменено с лишаване от свобода, съгласно задължителното изискване на закона в тези случаи.

Мехмед Х. е осъден да изплати по 150 000 лева обезщетение на родителите на  пострадалата и 100 000 лева на нейната баба за претърпени неимуществени вреди, пише 24rodopi.com.

Решението на Апелативния съд подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Нервна криза и намеса на медици, „без разкаяние”, мисли за кафе, дрога и цигари, и едно последно-да бъде сам в килия. Така се разви делото „Дамла” в Пловдив, което се гледа на 6 декември.

„Затворът няма да ме превъзпита. Там по цял ден чета някаква книга. Мисля само за кафе, цигари и наркотици. Искам да лежа по-малко и да изтърпя присъдата си в самостоятелна килия”. Това бяха последните думи на убиеца на малката Дамла от Момчилград-Мехмед Хасан, преди състав на Апелативния съд да се оттегли за вземане на решение.

Съдът се произнесе малко повече от месец след заседанието.

 

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Убиецът на малката Дамла получи нов удар от съда! Вместо 23 години, Мехмед ще търка нара… (ВИДЕО)"

Какво мислите?