Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » 23 години за убиеца на Дамла, родителите крещят “Смърт”
убиецът на Дамла

23 години за убиеца на Дамла, родителите крещят “Смърт”

23 години при строг режим ще трябва да прекара в затвора убиецът на 7-годишната Дамла. Това реши състав на Окръжния съд в Кърджали.

Заседанието бе водено по съкратената процедура, след като обвиняемият за зверското деяние Мехмед Хасан призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. По този начин и присъдата му бе редуцирана с една трета. След изчитане на наказанието родителите на жертвата бяха шокирани, а съдебната зала се огласи от викове „Смърт!”.

Кръвнината, която ще трябва да плати 26-годишният убиец на майката и бащата на детенцето, както и неговата баба, е в общ размер на 400 000 лева.

„Не знам какво да кажа! Няма как с думи да изразя, това което е в мен!”-това пък бяха последните думи на призналия се за виновен убиец на 7-годишното момиченце. Той влезе в понеделник сутринта в съда в Кърджали под засилена охрана и с белезници. Присъдата бе изчетена в 14 часа. Родителите на убитото детенце-Седат и Гюнер Муса, както и баба ѝ Гюркие Хасан бяха конституирани като частни обвинители. Те поискаха кръвнина в общ размер на 1 300 000 лева. От държавното обвинение поискаха доживотен затвор за убиеца, като с редукцията наказанието да бъде 29 години „лишаване от свобода” при строг режим.

Служебният защитник на Мехмед Хасан пък настоя за 23-годишна присъда, която да бъде намалена с 1/3. В хода на делото бяха разгледани веществените доказателства. Сълзи у роднините на Дамла предизвикаха вещите на убитото дете. Съкрушените родители видяха отново тиксото, с което е била облепена главата на момиченцето, както и ръкавиците на извършителя. Заедно с два презерватива, ключа за жилището на семейството, всички те са били изхвърлени от Мехмед Хасан в шахта в близост до блока, стана ясно в хода на делото.

Зверското убийство бе извършено на 17 декември миналата година.

Дни преди това Мехмед открил ключовете за жилището на леля си Седат Муса в своя автомобил и решил да се възползва. Във фаталната нощ майката на Дамла била на работа в завод край Кърджали. Жената карала извънредна смяна. 30 минути след полунощ първият братовчед на Дамла се промъкнал в жилището. Той обикалял стаите, а след като влязъл в спалнята детенцето се събудило. За да прикрие влизането си в жилището младият мъж убил момиченцето. Той го задушил с голи ръце, притискайки устата и носа му. След това увил главата и раменете с тиксо, след което напуснал дома. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив.

Източник: 24rodopi.com

 

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

About Цветан Славчев

Какво мислите?

Ko4.bg във Facebook