Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Убитата Виолета Донева завещала милион на близките си
Убитата Виолета Донева завещала милион на близките си

Убитата Виолета Донева завещала милион на близките си

Убитата от собствената си внучка актриса Виолета Донева е завещала имоти и пари за милиони на роднините си няколко месеца преди трагичния си край.

Тя е подготвила завещанието си при известен столичен нотариус. В него като наследници тя посочила двама души – сина си Иво Стайков и неговата 19-годишна дъщеря Ивет, която днес е подсъдима и лежи в Сливенския затвор за бруталното убийство на баба си.

По документи 1/2 от имущественото състояние на Донева е собственост на момичето, отговорно за мъчителната ѝ кончина. То обаче дели всичко заедно с баща си Иво. Той щеше да бъде единствен наследник, ако майка му не бе решила да впише и името на внучката си до неговото. Ивет обаче няма да може да вземе своя дял, ако получи осъдителна присъда, защото законът за наследството в България предвижда отнемането му от онзи, „който умишлено е убил или се е опитал да убие наследодателя…, освен ако деянието е извършено при обстоятелства, които изключват наказуемостта, или ако е амнистирано“.

Виолета Донева е завещала апартаменти с гаражи в София и Варна, парцели, пръснати из различни местности в България, сумата от 300 хил. лв., която е в банковите ѝ сметки, както и авторските права върху филмите, в които е участвала. Само апартаментът на звездата от соца, намиращ се в елитния столичен квартал „Изток“, е на стойност над 600 хиляди лева заради огромната си квадратура. Именно там Ивет наръга баба си 54 пъти с нож и я остави да издъхне в локва кръв в коридора от смъртоносните си рани.

Съседи на Виолета Донева разкриват, че в жилището си тя е държала и големи суми пари кеш, като от тях давала на внучката си по 500 лева, когато я посещавала. Всъщност актрисата направила няколко месеца преди смъртта си крупна имотна сделка, от която спечелила близо 200 хиляди лева.

В годините назад също търгувала с имоти и наследствени земеделски земи из страната, заради които банковите ѝ авоари набъбнали сериозно. Повечето от тях били от баща ѝ капитан Павел Джингаров, разстрелян след смъртна присъда от Народния съд. Вторият ѝ съпруг, който умира година преди нея, също бил заможен. Приживе актрисата помагала изключително много финансово на своята внучка Ивет, като дори ѝ дала дума, че ще я издържа, докато учи висшето си образование.

Тази пролет Ивет трябваше да е абитуриентка, но в момента е в Сливенския затвор.

„Няма да мога да отида на бала, а искам хубава рокля и да се забавлявам“, казала внучката на убитата актриса на един от специалистите, участвали в петорната съдебнопсихиатрична и психологична експертиза на момичето. Изследването е проведено от четирима доктори, които в подробности описват и анализират реакциите на девойката по време на срещите ѝ с тях.

От записките става ясно, че държанието на Ивет е повече от неадекватно. Още в началото на съдебния процес срещу нея пък стана ясно, че е била пристрастена към наркотиците от 14-годишна, лежала е няколко пъти в психиатрични клиники и е посягала както на познати, така и на непознати.

В столичния арест Ивет нападнала надзиратели, сбила се и със съкилийничка. В Сливенския затвор също демонстрирала агресивно поведение.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?