Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Удареното от мълния дете Стенли се върна на терена
Удареното от мълния дете Стенли се върна на терена

Удареното от мълния дете Стенли се върна на терена

11-годишният Стенли, който беше ударен от мълния в Русе и приет в тежко състояние в болница, се завърна на футболния терен!

Кошмарният инцидент се случи на 30 август т.г. на стадион „Дунав“ в крайречния град. Тогава гръмотевична буря порази терена и за съжаление, 11-годишният Венци почина. Връстникът му Стенли успя да се възстанови, след като лекарите в русенска болница положиха геройски грижи за малчугана.

КОШМАР! Мълния удари две деца на стадион в Русе, едното почина

„Предвожданият от старши треньора Динко Дерменджиев отбор на „Дунав“, съставен от деца, родени 2012 г., поднови своите тренировки. За да бъде тази крачка една идея по-лесна и като символ, че целият клуб е зад тях във всичко, малките „дракони“ бяха изведени на терена от своите батковци от мъжкия отбор на „Дунав“.

На тренировката присъства и другото пострадало при инцидента дете – Стенли, което бе изписано и вече се възстановява в домашни условия“, посочиха от русенския клуб, който полага максимални усилия малчуганите да се възстановят след шока от трагедията.

Детето беше изписано от болницата напълно контактно, без трайни увреждания и с надежда отново да започне да играе футбол.

„Със сигурност се изисква огромна смелост да продължиш напред след случилото се и момчетата от набор 2012 са вдъхновение за целия клуб и общественост както на терена, така и извън него. Докато има и един дунавец, клубът ще живее и с мисълта за своя изгубен ангел“, завършиха емоционално от тима на „Дунав“.

Желаем на Стенли да е здрав и много успехи на терена!

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?