Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Уникален резил в „Билла“ с добре облечен господин
Уникален резил в „Билла“ с добре облечен господин

Уникален резил в „Билла“ с добре облечен господин

Саламите и бирата са сред най-крадените стоки в хранителните магазини. Крадат се предимно слайсове с луканка, филе и кенчета с бира и енергийни напитки, сочат данните според броя на подадените жалби от търговци в цялата страна.

По част от тях има заявителски материали, а други са обект на разследване в прокуратурата, пише в. „Телеграф.

Наред с колбасите и алкохола кражбите на различни видове сирена и кашкавали също са сред топ 5 на предпочитаните стоки от крадците. След тях се нареждат безалкохолни, кафе, нескафе, ядки, шоколади, вафли и десертчета. Чест обект на посегателство са метални консерви, а също и парфюмерия и козметика, които са продават в големите хранителни вериги. След като олиото стигна 6 лева, все по-често и тази стока е обект на посегателство, признават търговци.

Ето пример за подобна кражба.

50-годишен добре облечен пловдивчанин беше хванат да краде на едро в магазин „Билла“ в петък. Мъжът е бил заловен в хипермаркета на търговската верига на бул. „Шести септември“ в Пловдив.

Господинът влязъл да пазарува със сак на рамо. Докато обикалял щандовете, успял да сложи в него бутилки скъпо уиски, няколко луканки и още луксозни мезета.

След това се запътил към изхода, изчакал друг клиент да влезе и се изнизал навън, без да плати. Докато „пазарувал“ обаче, бил засечен от охраната, която подала сигнал. На място пристигнал патрул и задържал крадеца малко след излизането му от магазина.

При проверката се е оказало, че в сака той е успял да прибере стока за над 650 лева.

Днес за скандалния случай съобщиха и от пресцентъра на областната дирекция на министерството на вътрешните работи в града под тепетата.

Ето и хронологията на целия случай:

Клиент в пловдивски магазин бе заловен с откраднати хранителни продукти и напитки за над 600 лева.

В петък по обяд на сигнала от охраната на търговската верига на бул. „Шести септември“ реагирал екип на Четвърто РУ.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа, срещу него се води бързо производство.

ОТ ФОРУМИТЕ:

650лв, при тази скъпотия малко неща е взел.

Ей, тоя пък много алчен! 650 лв. да изнесеш наведнъж?! Впрочем – в Гърция, местната търговска верига Матсутис държи скъпите алкохолни напитки във витрина под ключ.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?