Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Ученик направи феноменална игра в“ Стани богат“, но падна от високо
Ученик направи феноменална игра в" Стани богат" но падна от високо

Ученик направи феноменална игра в“ Стани богат“, но падна от високо

Страхотна игра направи 18-годишен ученик в „Стани богат“.

Става дума за Иван Николов от математическата гимназия в Бургас. Единственият проблем, който в крайна сметка го провали да си тръгне със сериозни пари, бе, че рискува прекалено и така и не заключи втора сигурна сума.

Иван мина без проблем през първите пет въпроса, а инерцията му продължи и при следващите питания.

За 1000 лева той отговори правилно с „Прометей“ на „Кой митологичен герой е наказан да виси окован на скала заради това, че е откраднал огъня на боговете?“ Останалите опции бяха Одисей, Тезей и Херакъл.

„В коя държава все още плащат с крони?“, бе следващият въпрос, а измежду Швеция, Словакия, Естония и Великобритания той вярно посочи първата страна.

Въпросът за 2000 лева бе „Кой американски актьор, участващ в поредицата „Междузвездни войни“, изиграва ролите на Маурицио Гучи и Енцо Ферари?“ – Харисън Форд, Марк Хамил, Адам Драйвър или Юън Макгрегър.

Тук момчето показа някои познания за филмите от поредицата, и двама от актьорите, но призна,че за първи път чува нещо за Марк Хамил и Юън Макгрегър. Поиска жокер „50:50“. Останаха Марк Хамил и Адам Драйвър. Той избра Драйвър и така продължи напред.

Питането за 3000 лева бе „Коя планета от Слънчевата система има най-много луни?“ – Земята, Юпитер, Сатурн или Уран. Николов поразсъждава и избра Сатурн, което го прати напред в играта.

Ученикът за пореден път бе попитан от водещия Ники Кънчев дали ще заключи следващата сума като втора сигурна, но отговори, че има надеждни жокери и не мисли още да го прави.

Така му бе зададен въпрос за 5000 лева: „Прототип на какво изобретява полският свещеник Казимир Зеглен през 1893 г., спасявайки испанския крал Алфонсо XIII?“ – Скалпел, Линейка, Въздушна възглавница или Бронежилетка. Иван сподели своите разсъждения и се насочи към бронежилетка, без дори да ползва жокер. Това се оказа правилно решение и ученикът стигна до въпрос за 10 000 лева, имайки „обади се на приятел“ и „повикай приятел от публиката“ на разположение.

Той не заключи и тази сума, а питането за нея бе „Първите имена на участниците в коя известна двойка са Едуард и Хенри?“ Вариантите бяха Джекил и Хайд, Бони и Клайд, Братят Райт и Саймън и Гарфънкъл.

Тук участникът реши да се обади на приятел – Даниел Рохов от Бургас, но той не успя да му помогне в рамките на 30-те секунди. Затова Николов извика и баща си Иван от публиката, но той успя да му помогне единствено с това, че Бони и Клайд са мъж и жена и няма как Едуард и Хенри да са двете малки имена.

„Парите се връщат, преживяванията не! Избирам Саймън и Гърфънкъл“, каза смело ученикът, но след малко остана разочарован от Ники Кънчев, тъй като верен отговор тук е Джекил и Хайд.

Така силната игра на 18-годишният младеж бе подплатена с едва 500 лева.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?