Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Ученик от Пловдив с максимален брой точки на НВО по математика
Ученик от Пловдив с максимален брой точки на НВО по математика

Ученик от Пловдив с максимален брой точки на НВО по математика

Ученикът Филип Тодоров от VII клас получи максималния брой от 100 точки на националното външно оценяване по математика и почти максимален брой точки по български език и литература – 94 точки.

Той е възпитаник на ОУ „Васил Левски“, гр. Пловдив. Неговите учители по български език и литература – докт. Илиян Карабойчев и г-жа Лиляна Шуманска се гордеят със своя ученик и го определят като амбициозен, ученолюбив и изключително любопитен.

Самият Филип е наполовина индонезиец, печелил е редица национални и международни състезания, участва активно в училищния живот. Още от шестгодишен учи в ОУ „Васил Левски“ и определя себе си като мечтател. Неговият любим предмет е БЕЛ.

Споделя, че в часовете е много интересно, винаги научава нещо ново и особено се забавлява, когато учебният процес се разнообразява от шеги и допълнителни факти към учебния материал.

Според него успехът в училище зависи от самия ученик. Смята че всеки може да постигне висок резултат, но за някои това е по-трудно, а за други – по-лесно. Самият той лесно запомня изучения материал и не му се налага да си го припомня след това.

Важна роля за успеха обаче изиграва високата мотивация през целия ден. Споделя, че на последната пробна матура по математика е имал 75 точки, но след като запълнил пропуските, всичко се наредило и достигнал до максималния брой точки на външното оценяване.

Мечтаното за него училище е Математическата гимназия в гр. Пловдив, а за бъдещата си професия все още не е решил. Шегува се, че едно е сигурно – ще кара „Пежо 206“ – като всеки отличник.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?