Home » ЗДРАВЕ » Учените категорични: Лук, сланинка и 50 грама ракийка са най-добрият лек!
лук сланинка и 50 грама ракийка

Учените категорични: Лук, сланинка и 50 грама ракийка са най-добрият лек!

Сланина с лук – една истинска българска храна и незаменима комбинация за подпомагане на имунната система, която е доказано вкусна и здравословна

Сланината с лук е била обичайна зимна храна на нашите баби и дядовци. За питие, на трапезата несъмнено е присъствала една малка, добре отлежала пивка ракийка. В наши дни често спорим, но е безспорно, че в миналите времена, в лютите зими, хората са оцеляли благодарение на тези истински български храни и ракията, и именно заради това са били здрави и дълголетници.

Благодарение на наличието на арахидоновата киселина в сланината, се активират защитните реакции на организма, разбра КОЧ.

Така той натурално и природно побеждава вируси и бактерии. Когато прибавим към сланината лук, ще получим истински витаминен коктейл! Оказва се че, лукът съдържа цели 36 безценни елемента. Освен предците ни, лекарите също съветват да се хапва от време на време сланина с лук и чесън, и една малка ракийка.

Умерените количества мазнина са много полезни за сърцето и кръвоносните съдове. Сланината контролира съкращението на мускулите на вътрешните органи, както и на сърцето, като поддържа тонуса на кръвоносните съдове.

За пушачите също е здравословна, защото приемайки я в малки количества организма им ще си набави ценния селен.

Този микроелемент подпомага имунната система и ограничава окисляването на организма. Така вредното влияние причинено от цигарите частично се намалява.

Затова нека да ценим, ползваме и предаваме традициите, съхранили ни хиляди години като народ и да се наслаждаваме на вкусната българска храна.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?