Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Учители: Ето така се награждават послушковците на шефа! Позор!
Учители: Ето така се награждават послушковците на шефа! Позор!

Учители: Ето така се награждават послушковците на шефа! Позор!

Нов сигнал за ситуацията в пловдивското средно училище „Димитър Матевски“ постъпи в редакцията на Plovdiv24.bg. Както предишните, този сигнал също е изпратен до Министерството на образованието. Публикуваме го без редакторска намеса: 

Сигнал във връзка с продължаващ натиск към педагогическия персонал в училище „Димитър Матевски“ Пловдив:

„Уважаеми, господа журналисти!

Изказваме пред вас дълбокото си възмущение от т. нар. „учителска подкрепа“ за директорката!

Използваме думата „възмущение“, защото бяхме „притиснати в ъгъла“, за да ни бъдат събрани подписите уж в „подкрепа“ на директорката!

Новоназначена учителка от есента на 2022 г. г-жа Здравка Аначкова тръгна с лист хартия човек по човек да ни иска подписите! После отиде до директорката и бяхме докладвани кои се подписаха и кои – не! Листът трябваше да е оставен на видно място и тези, които искат да се подпишат, можеха да го направят, но не под натиск и не обхождани и натискани един по един!

Въпросната госпожа, в желанието си да бъде харесана като новоназначена учителка, раболепничейки, е предложила услугите си на директорката да събира подписи от нас в нейна „подкрепа“. И понеже услугите се заплащат, затова си деяние бе наградена от директорката за 24 май. В училището има дългогодишни учители с над 30 г. трудов стаж, които не получиха награда. Дали е случайно?! Това май се нарича „службогонство.“

Ние сме наясно, че със здравите политически връзки на мъжа на директорката – г-н Златански, юрисконсулт в кметство „Тракия“, никой РУО Пловдив не би се заел да отстрани тормозещата ни директорка, въпреки че същата е с наказание „последно предупреждение“.

Все пак нека се знае от пловдивската общественост как учителите бяхме принудени да подпишем въпросната „подкрепа за директорката“. Не доброволно, а притиснати и обходени човек по човек от новоназначената ни колежка.

Ето така се награждават послушковците на шефа!

Срам и позор за учителската гилдия е това поведение!

Уважаеми колеги – учители!

Ако вашите директори ви тормозят, моля не мълчете, а пишете до медиите, защото доста от институциите ни са политизирани, но в сърцето на пловдивските журналисти гори желанието за истината и неподкупността!

Благодарим Ви, скъпи журналисти!

Повечето колеги учители от „Димитър Матевски“ също се страхуват да поставят своите имена“.

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?