Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Фандъкова показа порасналия си внук (Снимка)
Фандъкова показа порасналия си внук (Снимка)

Фандъкова показа порасналия си внук (Снимка)

Кметът на София Йорданка Фандъкова изненадващо се появи с млад и снажен кавалер по време на традиционния годишен Виенски бал, който се провежда в столицата.

Изисканото събитие винаги събира каймака на родния политически и бизнес елит, а Фандъкова от години е сред специалните гости на всичките му издания.

Този път тя беше придружавана не от съпруга си Юри, а от своя внук Александър. Младежът вече е с две глави по-висок от своята баба и малцина от гостите въобще успели да разберат, че момъкът всъщност е малкото внуче от снимките на софийската кметица, които навремето циркулираха из всички медии. За последно Йорданка показа наследника си, когато той беше в първи клас преди точно 10 години.

В момента Алекс е десетокласник в елитно столично школо и поразително прилича на своята баба.

Тийнейджърът обаче не е обича светлините на прожекторите и предпочита да страни от публичност в социалните мрежи. На поканата да придружи своята обичана баба на Виенския бал нямало как да откаже. Само след 2 години той самият ще бъде абитуриент, а междувременно вече имал планове къде и в каква специалност да продължи обучението си.

Александър е дете на единствената щерка на Фандъкова и мъжа й – Михаела. Той е първородния син за нея и половинката й Ивайло. През 2015 г. те станаха родители за втори път. Тогава кметът на София гушна и момиченце. Малката Елия се роди в столичната болница „Софиямед”. Само преди месец е навършила 8 годинки и също вече е ученичка.

Въпреки че от 2009 г. насам Йорданка Фандъкова е плътно на отговорния кметски пост на столицата, винаги е намирала време за семейството и близките си. С внуците многократно е засичана като истински грижовна баба на разходка из паркове и детски площадки, на цирк и в Природонаучния музей.

Фандъкова твърди, че внукът Алекс е единственият, който я ревнува от работата й. На предстоящите кметски избори обаче тя обяви, че няма да участва в надпреварата за София и най-после ще има повече време за семейството си.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?