Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Филип Буков дарил косата си на болни жени
Филип Буков дарил косата си на болни жени

Филип Буков дарил косата си на болни жени

Косата си на болни жени дарява Филип Буков, като това е един от неговите начини да се чувства значим, а не да събира доказателства за мъжественост с юмруци и ножове. Признанието за благородната му постъпка идва години след нея, като поводът е бруталният случай с нарязаната с макетно ножче Дебора от „патриотичния“ й приятел.

Звездата от сериала „Откраднат живот“ не обича да се хвали наляво-надясно с благодордните си каузи, но този път прави изключение и обяснява защо в инстаграм.

Ето какво казва той, разказвайки как един бас неволно го превръща в дарител на коса:

„Поради множество запитвания относно моята позиция за случилото се с момичето от Стара Загора, ще ви разкажа една кратка история подплатена със снимки. Предпочитам така, вместо да се възмущавам и да плюя по държавата и институциите.

През 2015-а година с приятели се хванахме на бас кой най-дълго ще издържи да не се подстригва. След около година и половина аз спечелих баса и малко по-късно реших да отида да си отрежа косата.

Тя не беше много дълга, но вече не приличах на нищо, влизаше ми в очите, главата ми се потеше в каската на мотора и като цяло много ми пречеше. Отидох при тогавашната ми фризьорка @ivayla_stancheva твърдо решен да си отрежа косата, но тя ми каза: “Ама ти, защо не почакаш още година, година и половина, да станат поне 30см кичури и да я дариш за перука. Твоята коса е гъста, къдрава и никога не е третирана, така че е чудесна за тази цел.

“И така още година и половина, а вероятно и малко повече ходех като Маугли. В крайна сметка успяхме, косата беше отрязана и дарена. Надявам се, че е свършила добра работа на някого в нужда.

Това можех и направих към онзи момент за някоя дама и отношението ми към нежния пол винаги ще бъде такова.

P.S. Тогава не бях никой, просто студент втори курс в НАТФИЗ, едно обикновено момче от столичния квартал Гео Милев.

Това нито е било първата кауза която съм взел присърце, нито е последната. През годините винаги, когато мога съм взимал участие в благотворителни инициативи. Просто не им давам гласност, освен ако изрично не са ме помолили, защото “Дела трябват, а не думи”.

Не ми се искаше да разказвам тази история, защото някои ще ме упрекнат, че си правя реклама, но поради интереса на много от вас, реших да отговоря.“

Източник: България днес

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?