Home » БЪЛГАРИЯ » Финансовата инспекция с разкрития за хазарта: Ето с колко милиона е ощетена хазната
Финансовата инспекция с разкрития за хазарта

Финансовата инспекция с разкрития за хазарта: Ето с колко милиона е ощетена хазната

Агенцията за държавна финансова инспекция дава брифинг по повод акцията на прокуратурата в държавната комисия по хазарта, научи ko4.

По информация на медията ни акцията е на специализираната прокуратура във връзка с няколко фирми за залози.

От агенцията съобщиха, че са установили нарушения като например – при една и съща хазартна игра се заплащат различни държавни такси, на различна основа. „Ние няма да тълкуваме закона, но посочваме фактите. Защо е станало така, може би това нещо ще стане ясно в рамките на извършваното от колегите от прокуратурата и Държавната комисия по хазарта“, обяви Георги Начев, директор на Агенцията за държавна финансова инспекци

Комисията по хазарта е изискала справки за броя на залагнията при хазартни игри. До месец ще стане ясно какъв е резултатът от проверката.

Очакванията са след приключване на проверката на играта „Моментна лотария“ да се установят около 10 милиона лева над отчетените.

„Това, което е факт – държавтото предприятие е плащало по един начин, другите предприятия – по друг. И сумите, които са отчетени – вие преценете дали е законосъобразно“, отбеляза Начев.

ПИК

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?