Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Фондация осигурява почивка на море за хора, които не могат да си го позволят
Фондация осигурява почивка на море

Фондация осигурява почивка на море за хора, които не могат да си го позволят

За втора поредна година фондация „Ако си дал“ помага на семейства да посетят българските места за отмора. С целогодишните си инициативи те помагат системно на нуждаещи се хора, научи ko4.

„Апартаментът е в Поморие. От 29 май започнаха смените на семействата с дечица, които нямат възможност. Събираме средства, хранителни продукти, някой плаща тока и водата, друг осигурява транспорта…“, сподели председателят на фондация „Ако си дал“ Стефан Чолаков.

„Българинът е съпричастен, помага си, солидарен е с бедните. Има хора, които никога не са посещавали морето“, подчерта той и поясни, че хора от цяла България нямат възможност да отидат на почивка, а не само от малките населени места.

Според него липсата на образование е основната причина тези семейства да не могат да си позволят морска почивка. В тази връзка фондацията осъществява и последващ контрол. Чрез доброволци, с които децата играят ролеви игри, опитва да показва, че образованието е изход от бедността.

„Искаме да променяме бъдещето им, не просто да ги задоволим на момента“, посочи Стефан Чолаков.

От своя страна децата се отблагодаряват на фондация „Ако си дал“ с умилителни картини и есета. Голяма част от добродейците са млади хора, чиято дейност фондацията организира под формата на екскурзия. „Успехът е гарантиран, когато човек е с добри помисли“, завърши Стефан Чолаков.

Източник: Petel

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?