Home » СВЯТ » Френските служби по петите на наши мафиоти: МВР и ДАНС трябва да разследват бежанските канали, зове журналистът Владо Береану
Френските служби по петите на наши мафиоти

Френските служби по петите на наши мафиоти: МВР и ДАНС трябва да разследват бежанските канали, зове журналистът Владо Береану

Френският президент Еманюел Макрон има информация от службите, че най-развитите мрежи за трафик на нелегални имигранти се ръководят от български и украински мафиоти, научи ko4.

Затова МВР и ДАНС трябва да се задействат. Това заяви журналистът Владо Береану по повод дипломатическия скандал, избухнал заради лошия превод на интервю на Макрон пред френското списание сп. Valeurs Actuelles.

Френските служби по петите на наши мафиоти

„Недопустимо е отговорни институции като Министерство на отбраната и Външно да нямат преводачи от френски и дори хора, които имат бегла представа от този език”, категоричен е Береану.

Вместо да се запознае с изказването на Макрон, Екатерина Захариева избухна: „Изказването е обидно. Не разбирам причината за него и вероятно става дума за някакви вътрешнополитически проблеми. Цялото интервю, доколкото разбрах, е свързано с незаконната миграция и надигащото се недоволство във Франция относно многото незаконни мигранти, но не толкова срещу централно-източно европейците.

Освен това нашите хора не са мигранти. В ЕС има свободно движение на хора, стоки, капитали и услуги. Но между приятелски държави не бива във вътрешнополитическите напрежения да се използват имената на други държави. Ние не го правим тук”.

От своя страна Каракачанов обясни, че френският президент се опитва да разреши вътрешните си политически проблеми чрез нападки срещу България и замеси исторически факти, които използва по произволен начин.

Ето професионален превод на изказването на Макрон: „Имаме професии, които са непопулярни сред френското население, като например миячи на чинии, и това продължава вече 40 години. Предпочитам тези професии да се заемат от законни мигранти от Гвинея и Кот д’Ивоар (бел. ред. бивши френски колонии) вместо от нелегални мигранти, вкарани в страната от престъпни мрежи, ръководени от българи и украинци”.

Лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?