Home » KO4 STORY » Хората тичаха панически, децата крещяха вцепенени! Зловещи подробности и СНИМКИ от трагедията с 8-г. момченце в Бургас

Хората тичаха панически, децата крещяха вцепенени! Зловещи подробности и СНИМКИ от трагедията с 8-г. момченце в Бургас

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас дадоха повече информация относно детето, ударено от мълния в Бургас, за което бе  съобщено по-рано днес.

От полицията информираха, че в 18.40 часа бургаско семейство с двете си деца – момиче и момче, е застигнато от бурята по време на разходка по плажа в морската градина.

Родителите заедно с децата си се отправили към ресторант „Нептун“, за да потърсят подслон, но преди да стигнат 8-годишното момченце е поразено от мълния.

По информация на flagman.bg много хора са се опитали да се спасят от внезапно разразилата се буря.

Те всички са станали и свидетели на трагедията.

Всички били на плажа пред бар „Нептун“, тъй като в момента се провеждала демонстрация с участието на най-малките. Изведнъж небето почерняло и буквално станало страшно.

Сред стена от дъжд, вятър и светкавици, последвани от пронизващите гръмотевици, хората се разтичали от пясъка в посока на плажния бар, който бил най-близкото закрито място в района. Децата крещели вцепенени.

Момченцето, сестричката му (5 г.) и двамата им родители били близо един до друг, когато станала трагедията. В момента целият реанимационен екип в УМБАЛ-Бургас се бори за живота на бургазлийчето.

Момченцето, ударено от мълния на плажа в Бургас, е занесено на ръце от баща си в болницата, било е в клинична смърт. „То беше без жизнени показатели и без сърдечна дейност. Благодарение на бързите и адекватни действия на екипите в спешно отделение и приложените медикаменти и интубация, детето е възстановило сърдечна дейност”, обясни заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Светослав Тодоров пред Нова телевизия.

8-годишното момченце е настанено в реанимация с опасност за живота. „С изключително тежки наранявания и изгаряния, които са предизвикани от мълнията, която го е поразила”, уточни д-р Тодоров. Извършват се допълнителни изследвания. Детето е с изгаряния в областта на гръдния кош и крайниците. За живота му се борят всички реанимационни екипи, а първите 24 часа са критични. В болницата са повикани и всички консултанти, от които би могло да има нужда, за да бъде извадено детето от опасност.

Флагман

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?