Home » КЛЮКАРНИК » Хотелиер измами с $ 300 000 Богдана Карадочева
Хотелиер измами Богдана Карадочева

Хотелиер измами с $ 300 000 Богдана Карадочева

Маститият хотелиер от Свети Влас Атанас Митков е измамил с 300 000 щатски долара естрадната легенда Богдана Карадочева и съпруга й Стефан Димитров, лъжейки ги, че ще ги впише като съдружници в приватизирания от него през далечната 1999 г. хотел „Зефир” в Слънчев бряг, научи ko4.

Подробности за аферата лъснаха в Софийския районен съд, където вчера се проведе поредното заседание от съдебното дело, което Богдана и Стефан водят срещу хотелиера измамник, информира в. „Телеграф”. Делото срещу Атанас Митков и неговата съпруга Златка е заведено от музикалното семейство през 2016 г., като до този момент е имало над 20 заседания на съда, повечето от които са били отлагани.

Богдана и Стефан се познавали с морския туристически бос Атанас Митков от далечната 1992 г., тъй като отдъхвали в един от хотелите му в Слънчев бряг. В общата им компания често присъствали и естрадните величия Лили Иванова, Васил Найденов. През лятото на 1999 г. хотелиерът Митков предложил на Богдана Карадочева да участва с мъжа си в приватизацията на хотел „Зефир” в Слънчев бряг, като обещал след като хотелът премине в ръцете на фирмата му, да ги впише като пълноправни съдружници. Богдана и Стефан му дали 300 000 долара. Те имали добро мнение за Митков и жена му, тъй като смятали морското семейство за заклети седесари и костовисти.

Хотелиер измами Богдана Карадочева

Хотел „Зефир“ в Слънчев бряг, за който Богдана брои 300 000 долара, но така и не стана негов собственик

На 23 септември 1999 г. Агенцията по приватизацията продава срещу 500 000 долара хотел „Зефир” на ЕТ „Атанас Митков”, който плаща 150 000 долара първоначална вноска, а в следващите месеци брои и останалите пари. Митков обаче „забравя” да впише като свои ортаци Богдана и Стефан, отказва и да им върне крупната сума, която днес с лихвите би трябвало да е набъбнала до над 1 милион долара.

След близо 20 години напразни обещания и безплодни преговори за връщането на парите, през 2016 г. естрадното семейство най-после завежда дело в съда за измамата на хотелиера Митков. Съдебния процес обаче се точи изключително бавно и делото все още е на първа инстанция в Софийски районен съд.

Неотдавна Богдана Карадочева съобщи и за друга измамна схема, на която е станала жертва. Тя разказа, че през 2017 г. е била завлечена с 20 000 евро от скандалната банкерка Ирина Аткова, източила 3,8 милиона лева от сметките на футболиста Мартин Петров в УниКредит.

Лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?