Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Христина Русева от „Момчето си отива“ от 3 години мизерства без ток и вода
Христина Русева от "Момчето си отива" от 3 години мизерства без ток и вода

Христина Русева от „Момчето си отива“ от 3 години мизерства без ток и вода

Актрисата Христина Русева, станала звезда с ролята на учителката във филма „Момчето си отива“, е на ръба на оцеляването, научи Ко4.

Някогашната звезда бедства без ток и вода в покъртителното си жилище в Сливен, споделят нейни съграждани.

Вече трета поредна година Русева нямала електричество, нито пък течаща вода в къщата си, тъй като и двете услуги били прекъснати заради сериозни натрупвания от неплатени сметки и лихвите към тях, пише retro.bg.

Актрисата, която през последното десетилетие има битие на клошар, не разполагала със средства, за да погаси борчовете си и се примирила с мизерията. Нейни съседи разказват, че дори не се възпротивила на техниците, когато дошли да й спрат тока и водата.

Входната врата на жилището й била в окаян вид – изгнила и без ключалка, така че всеки можел да влезе там, канен или не. Положението, в което се намира Христина, събудило отдавна съвестта на сливналии и многократно съгражданите й се опитвали да й помогнат.

Тя обаче реагирала остро на техните инициативи и милостиви жестове и ги прогонвала от дома си с обиди. Русева не приемала никакви парични средства, дори когато й предлагали просто да погасят битовите й сметки или пък да й направят лек ремонт на жилището безвъзмездно.

Единствено се съгласявала понякога да вземе кофичка кисело мляко, хляб или други пакетирани храни, но отново с известно неудобство. Институциите отдавна са вдигнали ръце от някогашната актриса, разказват нейни бивши приятелки.

Няколко пъти се опитвали да я настаняват и в клиники и в домове за възрастни хора, но тя или буйствала, или влизала за ден-два, а после бягала. Всеки ден можела да бъде забелязана из центъра на града.

Пиела вода от обществените чешми, а през зимата влизала из различни търговски обекти в града, за да се топли, защото в апартамента й няма никакъв вид отопление поради липсата на електричество.

Съседите й се притеснявали да не започнела да пали различни вещи, събрани от контейнерите за боклук, за да се грее, и да не би да предизвика пожар, но засега била с разсъдъка си и не създавала битови проблеми на другите в квартала.

Въпреки че оцелява без пукната стотинка и в тотална нищета, Христина няма вид на клошар и броди из улиците на Сливен спретната. Не просела пари и не заговаряла никого.

Имало няколко души, които познавала и не отбягвала толкова яростно, и от тях приемала храна, колкото да преживява. В града се говори, че до това дередже Русева се докарала заради проблемите си с алкохола. Започнала да пие след 1989 г., когато останала без работа.

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?