Home » KO4 STORY » Цвета Кирилова: Искам да видя поне 100 роми да държат в ръцете си националния трибагреник и да пеят безупречно националния химн на България
Цвета Кирилова

Цвета Кирилова: Искам да видя поне 100 роми да държат в ръцете си националния трибагреник и да пеят безупречно националния химн на България

Цвета Кирилова е българска журналистка, която има твърда и ясна позиция по някои от наболелите социални проблеми в държавата ни.

Именно по един от тях, тя направи изказване, което впечатли много българи за отрицателно време. Става дума за проблема с ромите у нас. Ясно е, че ромите у нас имат проблем с това да се интегрират. Да, има някои изключения, но масовият случай е капсулиране в ромската общност и никакво желание за промяна. Цвета Кирилова изрази позицията си по въпроса:

„Искам да видя поне 100 роми да държат в ръцете си националния трибагреник и да пеят безупречно националния химн на България“.

Тези силни думи са провокирани от факта, че така наречената интеграция на ромите започва преди 30 години и за целта са вложени не малко средства, а резултат очевидно няма. Тя също така поставя и следния въпрос:

„Как вървят преговорите между България и Индия за завръщането на ромите в родината им?“. В допълнение, тя заявява, че отказва да издържа тази общност повече.

Мнението й е споделено от голяма част от българите.

Сред данъкоплатците у нас, каквато е и журналистката, зрее закономерно недоволство, по отношение на ромите и то отдавна. Хората се умориха да плащат данъци, за да могат определени компоненти от обществото, в случая по-голямата част от ромите, да живеят на гърба на останалите. Този проблем не е от вчера и трябва да бъде решен своевременно, докато не излезе извън контрол.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?