Home » БЪЛГАРИЯ » Цвета Кирилова: Към всеки депутат на негови разноски да се прикачи по един циганин по програмата за интеграция!
Цвета Кирилова: Към всеки депутат на негови разноски да се прикачи по един циганин

Цвета Кирилова: Към всеки депутат на негови разноски да се прикачи по един циганин по програмата за интеграция!

Интеграцията на циганите (ромите) е голям проблем не само в България, но и в целия свят. Дават се една камара пари, които незнайно къде потъват някъде.

Правят се разни организации, като Българският Хелзински комитет, които също не е ясно какво точно правят. Дават се безплатни жилища на циганите. Те пък от своя страна крадат ток и вода, или просто не си ги плащат. Правят се показни акции как се разрушават баровски палати, но след ден-два всичко приключва и керванът си върви, а кучетата лаят. И до кога ще е така?

Ние от Ко4 сме ангажирани с този проблем и сме длъжни да Ви предоставим едно мнение на Цвета Кирилова, което одобряваме с 2 ръце. Ето го и него:

Към всеки народен представител на негови разноски да бъде прикачен по един циганин (“ром“) по програма за интеграция и партньорство. В продължение на 1 година депутатът ще има задачата да ограмотява, обучава и интегрира циганин. Ще го води със себе си на работа, ще живеят заедно, ще се хранят заедно, ще го запише на училище и ще го въвежда в живота.

В края на едногодишния срок ще бъде направен преглед кой циганин колко и как е интегриран и колко е научил. Успехът на 10 депутати е гарантиран със следващ мандат.

Цвета Кирилова е журналист с дългогодишна практика в електронните медии и председател на „Сдружение Азбукари“

Твоят коментар

About Иван Ангелов

One comment

  1. През последното хилядолетие не е отбелязана промяна в житейската философия и битовите интереси и нагласи на тази част от индийските племена, заселила се у нас.
    Тази генетична устойчивост навежда на мисълта, че след около 30-40 години продължаващ демографски срив, местното туземно население ще бъде окончателно интегрирано в циганската общност.

Какво мислите?