Горещи новини

Череши за зимата без захар. Дори бурканите няма нужда да стерилизират: Най-вярна и проста рецепта

Chereshi za zimata bez zahar

Консервирането на череши за зимата може да бъде просто и удобно, ако знаете всички тънкости на процеса.

Този метод не изисква захар, стерилизация или сложни разтвори.

Опитайте, следвайте рецептата и се насладете на резултатите през зимата.Подготовка на бурканите:

Измийте бурканите и ги напълнете догоре с череши.

череши в буркани

Пълнене с вряща вода:

Сварете голяма тенджера с вода, за да напълните бурканите.

Налейте вряща вода до ръба на всеки буркан и веднага ги покрийте с капаци.

череши с вряла вода

Загряване:

Покрийте бурканите с топло одеяло и оставете за 20-30 минути. Това ще гарантира, че черешите са добре загрети.

Изливане:

След като бурканите се охладят, поставете капак с цедка или използвайте пластмасов капак с пробити дупки.

Отцедете всеки буркан обратно в тенджерата.

Вторично кипване:

Добавете 100 мл вода в тенджерата и оставете да заври.

Добавяне на лимонена киселина:

Във всеки буркан с череши добавете половин супена лъжица лимонена киселина.

Напълнете отново с вряща вода:

Когато водата в тенджерата заври, се сипва обратно в бурканите.

Затваряне:

Затворете бурканите с капаци и ги затегнете със специален инструмент.

затваряне буркани

Финално загряване:

Обърнете бурканите с капачките надолу и ги покрийте отново с одеялото.

След 24 часа те ще бъдат достатъчно топли и могат да се съхраняват до зимата.

Успех!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Череши за зимата без захар. Дори бурканите няма нужда да стерилизират: Най-вярна и проста рецепта"

Какво мислите?