Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Чернокожа гей двойка раздели българче с баща му, държавата нехае
Чернокожа гей двойка раздели българче с баща му

Чернокожа гей двойка раздели българче с баща му, държавата нехае

Потресаваща история за българче, което се отглежда от чернокожа гей двойка разказа водещият на „Втори план“ Мартин Карбовски, научи КОЧ.

„Николай Карбанов, който вече пет години не е виждал сина си, сподели че няма да го забрави и да го изостави никога. Той прилича на един съвременен Дон Кихот. Вятърните мелници, срещу които воюва на живот и смърт са всъщност НПО-та и държавни бюрократи, на които не им пука дали едно българче ще расте при хомоскесуалисти далече от истинския си баща. Направо ти настръхва косата“, споделя Карбовски.

От 2015 г. Николай не е виждал детето си. То е в приемно семейство при черна гей двойка. „Много тежко и трудно е един човек като мен да се изправи срещу една държава“, споделя бащата.

„В събота във „Втори план“ от 18 часа ще покажа лицето на детето с едничката идея, ако някога се разпознае, да може да се свърже с баща си, каза водещият.

Чернокожа гей двойка раздели българче с баща му

„Темата за Стратегия за детето вълнува всички българи. Отваряме страшна рана. Николай е поредният родител, който не може да си прибере сина от чужбина. Съдът е дал правата на него след смъртта на майката“, добави той.

На фланелката на Николай пише „Спрете Агенцията за закрила на детето!“, уточнява Карбовски.

„Холандският съд е признал решението на българския, но има нещо страшно нещо – ювенална устиция, която дава възможност на службите, които се занимават с деца, да не признават решения на съда. Бащата е пример за това, как един българин се изправя с цялата си мъка срещу една добре смазана машина и от наша страна няма орган, който да обедини агенцията, Външно министерство, МВР, социалните служби, за да може да се противопоставим на това, което се прави в чужбина“, коментира водещият на „Втори план“.

Родителите са били разведени и детето е живеело в Холандия, добави той.

„Има нещо, което ври и кипи в съзнанието на хората и то че се отнемат бели деца и не се дава бърз шанс на родителите да си ги върнат. След 5 години детето на Николай ще е пълнолетно. Има някакъв малък шанс да е запомнил баща си и родителите му. Мъжът няма право да пише писма, но неговите роднини могат. Цензурират ги обаче“, разказва Карбовски.

„Понеже някой може да си помисли, че сме срещу НПО-тата, които в момента пишат стратегия, съм разказал за една организация, която е направила приют за деца, които събират деца от кофите за боклук на улицата и ги учат да свирят на пиано. Това е много труден процес на очовечаване“, добави той.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*