Горещи новини

Чудесата не спират! Още 2 тежкоболни жени оздравяха в Гигинския манастир

Чудесата не спират! Още 2 тежкоболни жени оздравяха в Гигинския манастир

Чудесата в Гигинския манастир „Св. св. Козма и Дамян“ не секват, научи Ко4.

Именно затова много миряни почетоха деня на Светите безсребърници – 1 ноември, привлечени не само от хубавото време, но и от славата на чудотворните изцеления. А те се случват не само с лековитата вода от аязмото, но и със силата на вярата и молитвите.

„Само през тази година имаме още два случая на чудесно изцеление на онкоболни жени. Едната живя няколко месеца в обителта, помагаше с каквото може. След поредния контролен преглед през пролетта се оказа, че ракът е изчезнал. А другата дойде само да се помоли, наля си от водата в аязмото и впоследствие се появи здрава и засмяна. Съобщи ни, че коварното заболяване си е отишло, все едно, че го е нямало“, разказа архимандрит Никанор.

Смята се, че аязмото помага при общо над 100 болести. Има доста свидетелства за изцеление в една или друга степен при очни болести, поражения на нервната система, рак, а също и безплодие.

Изворът се намира в югоизточния край на манастира и представлява кладенец, дълбок близо 2,50 метра. Направените преди време изследвания показват, че водата е годна за пиене, като единственото отклонение от нормите е слабо изразеното наличие на повече желязо.

Много миряни, които са идвали тук и заедно с молитвите са пили от извора и са си мили очите с лековитата течност, после чувстват облекчение на болежките си или се избавят от тях, свидетелстват монасите от светата обител и поклонниците.

Източник: Ретро

Твоят коментар

Be the first to comment on "Чудесата не спират! Още 2 тежкоболни жени оздравяха в Гигинския манастир"

Какво мислите?