Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Чудотворна вода пред родната къща на Гяуров цери рак
Чудотворна вода пред родната къща на Гяуров цери рак

Чудотворна вода пред родната къща на Гяуров цери рак

Минералната вода, която тече пред къщата на именития оперен певец Николай Гяуров в родния му Велинград, е лековита и твори чудеса.

Това споделят болни, които са се отървали от тежки здравословни проблеми благодарение на извора. Минералната вода, бликаща до дома на покойния колос на световната оперна сцена, всъщност идва от улични чешми, които се намират от двете страни на парка.

От кметството на Велинград обясняват, че Министерство на здравеопазването отдавна е провело изследване на качествата на водата, след което се оказало, че тя наистина лекува някои заболявания поради високата си алкалност.

„Излекувах се от рак на отделителната система, а мъжът ми продължава да се бори с подаграта, но пристъпите му преминават бързо“, казва Димитрина Кюркчиева, която от година прави собствено лечение с полезната вода.

„Преди месеци ми откриха проблема. Къде ли не обиколих, ходих при всякакви билкари и знахари, накрая сама почнах да пия водата, която блика на ул. „Хан Аспарух“. Половин година пия от нея, после два месеца почивам. Накрая отидох на лекар и се случи чудото – туморът ми се беше стопил. Ще продължа още малко с лечението, но искам хората да знаят, че не само аз се оправих с тази вода, има и други“, обяснява жената.

Димитрина също е от Велинград, но чула от съседка, че водата, която тече именно в това корито, е най-лековитата в региона.

В интернет пространството има и редица други свидетелства на хора за целебните ѝ свойства, а в града нямало човек, който да не знае за феноменалния извор до дома на знаменития Николай Гяуров.
Оперният певец е един от най-известните българи по света, определян като бас №1 на планетата. Той е роден на

13 септември 1929 г. в село Лъджане, което към днешна дата е квартал на Велинград – спа столицата на Балканите. Централният площад на града носи неговото име, а къщата му, за съжаление, не е отворена за посетители. Тя обаче се отличава с интересната си архитектура. В местния музей „Вела Пеева“ се съхраняват много от костюмите и личните вещи на Гяуров, които могат да бъдат видени от всички посетители на града.

Въпреки че е с ограничен достъп за външни лица, родният му дом е сред атракциите в спа столицата и туристите не пропускат да се снимат пред него, защото прилича на къща от приказките. Буквално на няколко метра оттам е и изворът с целебна вода, пред който всеки ден се вият дълги опашки.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?