Home » ЗДРАВЕ » Чудотворното зелено мляко на Петър Димков пречиства организма
Чудотворното зелено мляко на Петър Димков пречиства организма

Чудотворното зелено мляко на Петър Димков пречиства организма

Прочутата рецепта за зелено кисело мляко на Петър Димков е помогнала на хиляди хора. Тя има много силен почистващ ефект за черния дроб.

Идеална е за следпразничното угощение. Ще разтовари тялото и ще прочисти организма от шлаките, токсините и вредните вещества, които ни разболяват.

Необходими са 300 г домашно кисело мляко (2% масленост), около половин връзка магданоз, 3 стръка копър, 3 стръка целина, 1 малка краставица, щипка хималайска сол, половин чаена лъжичка куркума, черен пипер на вкус.

Нарежете магданоза, целината и копъра. Добавете рендосаната краставица и пасирайте. Прибавете разбитото мляко. Сложете подправките и пасирайте отново. Напитката е готова. Може да се приема вместо закуска или вечеря. Или пък на два пъти, защото порцията е голяма. Димков препоръчва да се употребява в продължение на 20 дни за най-добри резултати. Киселото мляко може да се съхранява не повече от 30 часа в хладилник.

Великият народен лечител Петър Димков е един от хората, благодарение на които днес България я има на картата на Европа. Той се е сражавал за родината си в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Раняван е много пъти, награждаван е с ордени и медали за храброст безброй пъти. Варненци може би не знаят, че след войните той е ръководил изграждането на Аспаруховия мост и изграждането на парка „Владислав Варненчик“.

Но най-известен е Петър Димков като народен лечител, който е спасил хиляди българи с билколечение, ирисодиагностика и със своята система за природосъобразен живот. Димков е бил убеден, че няма нелечима болест, но най-напред трябва да се положи грижа за душата на човека и едва след това за физическото тяло.

Привърженик е на постенето, лечебното гладуване и вегетарианството. Основният му труд „Българска народна медицина“ излиза през трийсетте години в три тома и четири издания.

През периода от 1944 до 1990 г. книгите му са забранени от политическата цензура. В труда си той казва:

„Ако здрав човек се откаже за два-три дни от храна и само от време на време удовлетворява жаждата си с няколко глътки вода, то такъв глад подмладява организма и усилва неговата енергия. Организмът се изчиства от приетите в повече храни, храносмилателната система си почива.

Също от много голяма полза за здравето е периодичното гладуване – един ден в седмицата, например петък. И този ден е най-добре да не се сменя, за да привикне организмът към него. В този ден да не се взема никаква храна освен топъл липов чай сутрин, обед и вечер, подсладен с малко мед. От това на другия ден човек има великолепно самочувствие.“

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?