Home » KO4 STORY » Чудото на живота под руините! Невероятни истории за оцелели СНИМКИ
Чудото на живота под руините! Невероятни истории за оцелели СНИМКИ

Чудото на живота под руините! Невероятни истории за оцелели СНИМКИ

Чудесата продължават да се случват в Турция. Над 100 часа след като земетресенията разтърсиха южната част на страната по-рано тази седмица, спасителните усилия продължават. Все още от отломките се изваждат оцелели.

Най-радостният момент за екипите беше, когато спасиха 10-дневното бебе Ягиз Улаш и майка му от останките на порутена кооперация в Хатай. Бебенцето е в отлично здраве и е отведено в болницата в Адана.

В Хатай спасиха бебенце на 10 дни

АА

Ден по-рано пък бе извадено бебе на 20 дни от развалините на срутена сграда в Хатай 60 часа след труса. Малкият Керем Агирташ е в добро здраве.

Извадиха живо 20 дневно бебе изпод развалините след труса в ...

Друга покъртителна история е за намерено новородено, все още вързано за пъпната връв с майка си.

„Чухме глас докато копаехме“, каза Халил ал-Сувади, роднина на родилката, пред AFP. „Почистихме праха и намерихме бебето с пъпната връв, която беше непокътната. Отрязахме я и братовчед ми отнесе бебето в болницата. За съжаление майката издъхна под отломките.“ Детето е единственият оцелял от това семейство, живяло в контролирания от бунтовниците град Джиндайрис.

Още на следващия ден, след като историята обиколи световните медии, младо семейство от Сараево поиска да осинови момиченцето, информира сараевският вестник „Аваз“.

Семейството влязло в контакт с редакцията на вестника с молба за помощ за осиновяване на бебето. „Молим да ни помогнете да стигнем до това дете и да му дадем безкрайна обич и утеха. Публикувайте това, за да се знае, че в Сараево има двама млади хора, които сега нямат свои деца и които биха искали да осиновят това бебе и да му дадат цялата любов на света“, казала разплакана младата жена, предава БТА.

Бременната в деветия месец Нехир Илкова е била затрупана в Кахраманмараш след мощните трусове и е прекарала 40 часа под руините.

5-годишният Шахин също е изваден жив изпод развалините на жилищна сграда в Кахраманмараш. 30 часа след земетресението и секунди след положителната развръзка, щастието е изписано по лицата на спасителите на малкото момче, съобщава Нова тв.

Спасителните екипи, работещи в квартал „Антакия“ на Хатай, чули гласа на 6-годишната Елиф, останала под развалините 30 часа. Момиченцето е спасено, но било с наранявания и е откарано за лечение в болница.

5-годишната Айше е извадена седем часа след опустошителното земетресение. През цялото време екипите са поддържали връзка с нея и се опитвали да я успокоят. Детето пък изпратило съобщение на баща си изпод развалините. То гласяло „Добре съм“, пише CNN Turk.

Сред щастливците е и двумесечното бебе Мехмет от Хатай, което е извадено изпод развалините 29 часа след земетресението.

14-годишният Джан от Кахраманмараш помахал с ръка, за да даде знак на спасителите за местонахождението си. Бил изваден на 20-ия час от земетресението. Акцията по премахването на бетонните блокове, струпани върху него, продължава 4 часа.

10-годишният Ахмет, 8-годишният Ертугрул и майка им бяха изведени живи изпод развалините на дома си. Спасяването на три деца – Таха, Умай и Баде, върна надеждата в Хатай. Те са  извадени изпод останките на техния дом и откарани в болница.

18-месечната Рагад също излиза невредима изпод руините. Тя и баща й оцеляват, но бременната й майка, братчето и сестричката й – на 4 и 5 години, нямат този късмет.

Видео от момента на спасяването на малкия Харун, разпространено от световните агенции, трогна света. На кадрите се вижда как спасители вадят момчето изпод купища отломки и през цялото време му говорят, за да го успокоят.

В средиземноморския град Искендерун, окръг Хатай, в петък, 101 часа сред фаталния трус като по чудо беше извадено цяло семейство от 6 души. Спасителните работи продължават и се очаква още трима души, техни съседи, да бъдат извадени изпод развалините, пише „Марица“.

UMKE и полицейски екипи в област Елбистан на провинция Кахраманмарас спасиха живота на Мустафа Шахин Сами 102 часа след първото земетресение. Екипите са работили 12 часа, за да извадят 33-годишния мъж под развалините на седеметажна сграда.

Също в Кахраманмараш 15-годишно момиче беше спасено от азербайджански екипи. Айше Мустафа от сирийски произход беше открита след 103 часа.

Тригодишната Зейнеп Ела Парлак беше извадена от развалините в Хатай 103 часа след първоначалния трус.

И спасяването на папагал изпод руините накара хората да се зарадват на чудото на живота.

Екипи от Червения полумесец извадиха птицата от разрушена сграда в Малатия, Турция, където тя е прекарала 50 часа, предава Ройтерс.

Папагалът, който по всяка вероятност е със счупено крило, е сложен от спасителите в кашон и отнесен.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?