Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Шеф Кустев показа страхотната си приятелка
Шеф Кустев показа страхотната си приятелка

Шеф Кустев показа страхотната си приятелка

Шеф Илиан Кустев, шеф Александър Таралежков и „шефът на шефовете“ Явор Сарафов са тазгодишното жури в кулинарното състезание „Мастършеф“.

Много девойки вече не са безразлични към Илиан Кустев, който се очертава като новия секссимвол сред готвачите. Именно той е звездата в новия сезон на предаването.

46-годишният софиянец се запалва по кулинарията покрай баща си, който работи в „Балкантурист“. Кустев изкарва готварски курс и случайно заминава за Холандия, където е и първата му работа като готвач. Горд е, че е приготвял храна за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, Маргарет Тачър и за звезди от шоубизнеса като актьора Брад Пит. Когато готвил за бившата половинка на Анджелина Джоли, получил бакшиш от 50 паунда за омлет от белтъци. Българинът приготвя нискокалоричния омлет и го гарнира с тартар от сьомга. В него слага червен лук, каперси и краставица.
Шеф Кустев показа страхотната си приятелка

След това Илиан заминава за Лондон, където става част от екипа на шеф Джон Уилиямс в петзвездния хотел „Риц“. Там Кустев „се шлифова“, а през 2006 г. е увековечен на снимката за 100-годишния юбилей на „Риц“. През 2016 г. заминава за Париж, където твори рамо до рамо със знаменития шеф Пиер Гание в ресторант с три звезди „Мишлен“. Професионалният му път го отвежда и в „Павильон Ледойен“ – по това време с три „Мишлен“ звезди и заемащ престижното 9-о място в света. Там създава шедьоври с Яник Алено, известен като бога на сосовете в модерната днешна френска кулинария.

Въпреки че мечтата на Кустев е била да стане футболист, любопитството го отвежда в кухнята, а години по-късно вече готви за куп звезди. За своите 26 години професионален опит, той е консултирал и ръководил редица престижни ресторанти и вериги у нас, работил е със световноизвестни имена, сред които личният готвач на Мадона – Джико Хамиджукоку. През 2019г. Кустев сбъдва мечтата си да отвори собствен ресторант, но пандемията казва тежката си дума. Година по-късно заведението затваря врати, а Илиан е изправен пред банкрут с доста дългове. Успява да си стъпи на краката чак тази пролет.
Шеф Кустев показа страхотната си приятелка

Към момента той е кулинарен консултант и партньор във фирма, чиято дейност е насочена към търговия основно на млечни продукти. Виртуозният кулинар с опит в най-престижните световни ресторанти беше участник във „Фермата“. Той влезе в аграрното риалити преди 3 години.

„Искам да разбера как ще се справи градското момче, тоест аз, с това предизвикателство. Аз съм много луда глава, правил съм много неща. Не ме е страх и от работата – строил съм, доил съм. Но ми е интересно как ще се държа психически, какво ще построя… Естествено, интересуват ме парите, за да изравня головата разлика и да се оправя с ресторанта. Той е моя отдавнашна мечта, реализирана наскоро и потопен“ – сподели тогава Кустев, който не успя да победи в шоуто.

Кулинарят е разведен от години, като има една дъщеря от проваления си брак. Илиан дълго време беше сам, но преди година срещна любовта в лицето на младата Силвия. „Тя е добра и много се грижи за мен. Изключително отговорна е, обича да готви… Вече рядко се срещат такива млади дами“, хвали я новият член на журито в кулинарното шоу.

Приятелката му е най-големият фен на качамака с чоризо и топено сирене, с който готвачът впечатли самия Джони Деп. Използва именно чоризо, защото следва световните тенденции да комбинира различни вкусове от различни краища на света. Кустев разкри и тайната си съставка – сос, наречен „пържи-печи“, състоящ се от 50% олио и 50% чисто масло.

Силвия приготвя на готвача здравословни ястия, тъй като той е известен с този си начин на живот и спортуването. Здравословното хранене му помага да има не само неизчерпаема енергия и тонус, но и спортно тяло. Силвия също има слабо и стегнато тяло. Двамата не крият силните си чувства и са неразделни.

Тв кариерата на шеф Кустев стартира след най-драматичния период в живота му – развод със съпругата заради брутална изневяра от нейна страна. „Рогата ми бяха като на лопатар“, споделя кулинарят. С вече бившата му жена се запознават, докато той е шеф готвач в 5-звездния хотел „Риц“ Лондон, където става част от екипа на шеф Джон Уилямс. В Лондон Кустев работи активно 2 години. Връща се у нас през 2005 г., за да сключи брак с избраницата си.
Шеф Кустев показа страхотната си приятелка

След кратък престой в Банско, кулинарният спец заминава за Париж и там работи основно в ресторанти с по 3 звезди „Мишлен“. Уж много се обичат с жена си, чуват се всяка вечер за по час и си говорят колко държат един на друг, но тя започва паралелни връзки. „Тогава се случи растежът на моите рога. Разбрах, когато се прибрах. Научих от дъщеря ми, която беше само на 6 години. Тя ми призна за майчините си подвизи. Не беше никак приятно да науча от детето какви ги е вършила съпругата ми“, огорчен е той.

Шеф Кустев решил да направи собствено разследване. Лъжел съпругата си, че не е у дома, докато в същото време гледал телевизия в хола. Тя пък му споделяла, че вече си е у дома. Не я преследвал, но ходел на местата, където тя твърдяла, че се намира и очаквано я нямало там. В един момент се уверил, че слуховете за нейното „бръмчане“ не са преувеличени. Така, хваната едва ли не на калъп, тя признала. В крайна сметка се стигнало до развод.

Сега шеф Кустев живее със Силвия. Казва, че е щастлив с нея и се радва, че младата булка се разбира добре с дъщеря му Никол, която готвачът обожава и е най-важния човек в живота му, пише „Уикенд“.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?