Home » БЪЛГАРИЯ » Шеф Манчев се хвана за главата от манджите на Цвета Караянчева
Шеф Манчев се хвана за главата от манджите на Цвета Караянчева

Шеф Манчев се хвана за главата от манджите на Цвета Караянчева

Шеф Иван Манчев не скри никак вълнението си, че в „Черешката на тортата“ за пръв път гостува бивш председател на Народното събрание.

Цвета Караянчева обаче го изненада неприятно, като не сготви нищо характерно за Кърджали и Родопския край, а реши да се представи с доста засукани рецепти като свинско със сливи и сосове с кленов сироп, уиски и какво ли още не.

„В Кърджали имате и по-хубави рецепти“, ядоса се шеф Манчев и буквално вдигна ръце от кулинарните идеи на Караянчева.

В хода на готвенето той направи няколко остри забележки за подправки. Топ готвачът обаче най-много се подразни, че бившата председателка на парламента направи много сложен барбекю сос, но след това за друго ястие използва готова майонеза.

„Ако си бяхте направили сама майонезата, направо Ви викам за председател в кухнята“, заяви шеф Манчев, който съобрази, че е по-добре да не прекалява със заяждането с политици, особено с Цвета Караянчева.

Бившата звезда на ГЕРБ от своя страна и беше поставила за цел хем да изпъкне, хем да покаже, че е земна и приятно обикновена. Тя на няколко пъти подчерта, че всичко което прави, са любимите рецепти на семейството ѝ.

„Аз съм Цвета от Кърджали, така ме познават хората“, обяви Караянчева. Истината обаче е, че тези едва ли не всекидневни рецепти, всъщност бяха доста сложни. Едва ли Цвета Караянчева ги прави често, защото това значи да прекарва целия си ден в кухнята.

В новата седмица акцентът в „Черешката на тортата“ е политически. Ще видим как готвят бившия евродепутат Антония Първанова, легендарният „Кметъл“ от Каварна Цонко Цонев, както и Дора Янкова – бивш депутат и бивш кмет на Смолян.

Цвета Караянчева в крайна сметка успя да очарова гостите си, както с вечерята, така и с разказите си, как японският император Акихито и императрица Мичико нарушили протокола си специално заради нея. Тя сподели, че за съжаление няма снимка от събитието, защото Мичико категорично отказала да се снима с нея, но пък я целунала по двете бузи и разказала колко обича България.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?