Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Шеф Силвена Роу разкри трите витамина за младост и красота
Шеф Силвена Роу разкри трите витамина за младост и красота

Шеф Силвена Роу разкри трите витамина за младост и красота

Шеф Силвена Роу успешно популяризира здравословното хранене и здравословния начин на живот. Макар да е на 56 години, тя изглежда с поне две десетилетия по-млада, а визията ѝ не е резултат от досега ѝ с пластичната хирургия.

Според нея три са основните добавки, които всяка жена трябва да приема, за да подсили имунната си система и да изглежда млада и сияйна. Тя сподели този свой опит в разговор с д-р Неделя Щонова, разпространен в социалните мрежи.

„На първо място, трябва да си осигуряваме ежедневно нужната доза витамин С. Той е не само силен антиоксидант, но има и редица други ползи: главен воин срещу настинки и грипове, намалява възпаленията и риска от тях. За дамите е особено важен с друга своя уникална функция – стимулира производството на колаген, което от своя страна забавя стареенето, намалява бръчките и отпускането на кожата“, категорична е Роу.

„Другата важна добавка е витамин D3. Той нашумя особено много в Ковид пандемията като основен витамин за превенция и лечение. Той не е просто витамин, а стероиден хормон, който влияе на редица функции в организма ни.

Наричат го „слънчевия витамин“, защото според лекарите 10-15 минути на слънце дневно са достатъчни, за да си го набавим. Но в студените месеци е нужно да вземаме добавка“, обяснява кулинарката.

На трето място, но не по значение шеф Роу посочи Омега 3. Можете да си го добавяте в организма, ако консумирате два пъти седмично качествена риба или пък под формата на желатинови капсули в посочената в опаковките доза.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?