Home » БЪЛГАРИЯ » Ще се хванете за главите! Ето имотите, които оставя Алексей Петров. Съседи му били известни лица
Ще се хванете за главите! Ето имотите които оставя Алексей Петров. Съседи му били известни лица

Ще се хванете за главите! Ето имотите, които оставя Алексей Петров. Съседи му били известни лица

Ресторанти, имоти и магазини оставя Алексей Петров след смъртта си!

Проверка на „България Днес“ показва, че убитият застрахователен бос приживе притежава имущество в апетитни райони на София. Част от имотите са в кв. „Кръстова вада“, на бул. „Черни връх“ и в жк „Младост“.

Най-известен е частният квартал, построен от Алексей Петров на софийската уличка „Арарат“. Освен тузарски къщи там са изградени още частно училище и ресторант, който сега носи името „Делвите“. Кои са ВИП обитателите .

Улицата се прочува с това, че е запречена с бариера и пазена от бодигард. Дори някогашният главен архитект на столицата Петър Диков обяснява, че е законно собственикът да охранява имота си с бариера, тъй като земята е частна.

Теренът от около 35 декара до 2000 г. е съвместна собственост на Алексей Петров и съпругата му Мариана и на Валентин Шотев и половинката му Гергана. Покрай този имот Валентин Шотев се превръща в един от главните свидетели по делото „Октопод“, в което Алексей Петров е основният подсъдим, а впоследствие – оправдан.

В съдебната зала Шотев разказва, че се запознал с Петров през 1987 г., когато бил първи комсомолски секретар в МВР, тъй като тогавашната барета го потърсил, за да му се оплаче, че „старите кучета в системата“ не му дават шанс да се развива като каратист. След това двамата решили да създадат карате клуб „Атлас“, който впоследствие станал част от СК „Левски-Спартак“.

През 1994 г. двамата съдружници подписали договор с „Левски-Спартак“, за да инвестират в бившата учебно-възстановителна база на МВР на столичния бул. „Черни връх“ 107 в местността Кръстова вада, стопанисвана по това време от „синия“ клуб. В парцела с големина близо 30 дка бил построен известният ресторант „Златният телец“, както и административна сграда, в която двамата имали съвместен офис.

В един момент Шотев се оплаква, че Петров искал от него да освободи своята част от имота. Твърди, че са последвали заплахи, внесена е и жалба до Софийската районна прокуратура. В резултат разследващите образуват дело срещу Шотев за набеждаване, по което по-късно той е оправдан. След скандала, през 2016-2018 г. Шотеви и Петрови си прехвърлят собственост и уреждат отношения.

През 2019 г. Алексей Петров и жена му Мариана даряват терен от над 3 дка в „Кръстова вада“ на дъщерята на бившата барета – Диляна. Тя е родена от втората важна жена в живота на Алексей Петров – Ива Павлова, която и досега върти част от бизнеса на екссъветника в ДАНС. Петров има и щерка Иглика от официалната си половинка, но тя живее в чужбина. Както вестникът писа, именно двете жени и двете дъщери се очаква да поделят авоарите на разстреляния бос.

През 2018 г. Петров купува два съседни апартамента в блок на бул. „Черни връх“, сочи проверка в Имотния регистър. В района той става горд собственик на двуетажна административна сграда. В кв. „Малинова долина“ притежава апартамент от 120 квадрата с мазе.

Някогашната барета не пропуска да се обзаведе с имоти в един от най-бързоразвиващите се квартали на столицата „Младост“. Той се сдобива с парцел от 1 декар на бул. „Александър Малинов“, а също и магазин на третия етаж в сграда на главния булевард в квартала.

В „Младост 2“ Алексей Петров притежава мезонет, включващ няколко апартамента, с голяма тераса. В източния квартал босът решава да развива и ресторантьорски бизнес. На името му са записани 259 кв. м.. ресторант в „Младост 2“. Освен това той движи и друг ресторант – „Златният телец“, от 388 квадрата в „Кръстова вада“.

Предполага се, че авоарите тепърва ще се разпределят между наследничките. Макар и с официална съпруга и любовница, от които има дъщери, Алексей Петров е гръмнат, докато е с нова тръпка. Килърът на Витоша ги пресреща с тенис треньорката Мирослава Михайлова. Жената оцелява от куршумите и успява да даде насоки за наемника.

Съседи

В малкия частен рай, изграден от Алексей Петров на ул. „Арарат“, през годините съжителстват известни имена като Антон Петров-Хамстера, Филко Славов – бивш шеф на отряда на баретите, Никола Филчев – бивш главен прокурор, Борислав Борисов, ректор на УНСС и съветник на българския президент. Те живеят в къщи от по над 250 квадрата. Съседи са им и други бивши барети, които обитават луксозен блок.

Къщите на Никола Филчев и Алексей Петров са съседни. Другият съсед на Алексей е Филко Славов. Идилично съжителство между гангстери и висши държавни служители, коментират наблюдатели.

Още няма заподозрян

Засега няма заподозрян за убийството на Алексей Петров, каза пред журналисти вчера министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той допълни, че в момента не се работи по версията за политическа следа в това убийство, но подчерта, че всички версии се проверяват и тази не е изключена. Има много обстоятелства, които ежедневно излизат и ние проверяваме, увери министърът. Никога не съм виждал този човек, отговори той на въпрос познавал ли е бившата барета.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?