Home » ЗА ДАМИТЕ » 10 години по-млади за минути със сода
10 години по-млади за минути със сода

10 години по-млади за минути със сода

Содата за хляб е универсална съставка, която хората използват за всичко – от почистване до разкрасителни процедури до подобряване на цялостното здраве.

Освен това содата за хляб може да избели дрехите ви, да абсорбира миризми, да освежи килимите и да почисти различни видове повърхности. Малко хора обаче знаят, че може да направи чудеса и с кожата и косата ви.

Ето основните предимства:

Избелва зъбите

Проверете етикета на избелващата паста за зъби във вашия дом – тя трябва да съдържа сода бикарбонат. Когато се смеси с водороден прекис, содата за хляб може ефективно да избели зъбите, но не я използвайте често, тъй като може да увреди емайла на зъбите ви. Веднъж седмично е достатъчно.

Елиминира акнето

Содата за хляб е отлично естествено лекарство за пъпки и черни точки – просто я смесете с вода, за да приготвите паста, след това я нанесете върху засегнатите зони и оставете да изсъхне.Изчакайте да я измиете с топла вода.

Омекотява кожата

Содата бикарбонат може да направи кожата ви супер мека. Просто го смесете със сапун и вода и нанесете сместа върху ръцете си, след това я оставете да изсъхне и изплакнете с топла вода накрая. Това ще овлажни кожата и ще премахне неприятните миризми.

Елиминира неприятната телесна миризма 

Напълнете ваната си с вода и добавете към нея чаша сода за хляб. Вземете тази вана два пъти седмично, за да премахнете всички бактерии по кожата и да премахнете неприятната телесна миризма.

Освежава дъха

Капките с мента може да не ви помогнат при случаи на лош дъх, но содата бикарбонат може. Добавете чаена лъжичка към чаша вода и разбъркайте добре, след това направете гаргара с разтвора, за да почистите устата и гърлото си и да елиминирате всички бактерии, отговорни за лошия дъх.

Почиства ноктите

Смесете сода за хляб и вода в съотношение 3:1, след това нанесете пастата върху ноктите си и изплакнете добре. Това ще почисти перфектно ноктите ви и ще омекоти кожичките ви.

Почиства косатa

Шампоаните и балсамите никога не работят както се рекламира и могат да причинят сериозни щети на косата и скалпа. За щастие, содата за хляб може да почисти скалпа ви – използвайте я веднъж месечно, за да регулирате нивата на рН на скалпа и да подобрите качеството на косата си.

Елиминира прекомерното изпотяване

Содата бикарбонат е отличен естествен дезодорант. Смесете го с няколко капки от любимото си етерично масло и нанесете малко върху областта на подмишниците, за да премахнете бактериите и миризмата. Тази смес работи чудесно и ще ви държи свежи с часове.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?