img
Home / ЗА МЪЖЕТЕ / 11 факта, които трябва да знаете за женското коте!

11 факта, които трябва да знаете за женското коте!

/
/
/
2060 Views

Женската анатомия е необикновена. Често жените изпитват притеснения да говорят за нея, а не трябва.

Важно е да се пита, да се знае и да се споделя. Ето няколко факта за вагината, които всяка жена трябва да знае:

1. Има около 8000 нервни окончания в областта на клитора, докато пениса има само 4000. Ето защо, тази малка площ от женското тяло, се счита за най-чувствителната ерогенна зона.

2. Мощните усещания могат да се разпространяват в цяла тазовата област на жената, като засягат 15 000 други нервни окончания.

3. Вагиналните мускули могат да се разширят до 200% по време на полов акт или раждане.

4. Вагината е достатъчно силна, за да ограничи проникването на пениса или неговото оттегляне. Рядко срещано е, но е напълно възможно, по време на полов акт, пенисът да се заклещи във вагината, пише az-jenata.bg. Състоянието се нарича „penis captivus“.

5. Вагината има способността да се самопочиства с помощта на естествени секрети. Ето защо е много важно каква интимна козметика използвате, тъй като тя може да повлияе на здравословния баланс на бактериите и нивата на рН.

6. Вагините (и вулвите) се различават по форми, размери и цветове. Ето защо не съществува такова понятие като стандарт за вагина.

7. Вагината може да се поти, независимо дали спортувате или навън температурите са високи. Затова е важно да носите бельо, което е изработено от 100% памук, вместо от коприна или синтетични материи. Това ще позволява на кожата да диша.

8. Вагината има естествена миризма, която до голяма степен зависи от това какви храни и напитки консумира жената.

9. Не е възможно да загубите нещо във вагината си. Отворът на матката е твърде малък, за да премине нещо през него (освен по време на раждане).

10. Така наречените „вагинални газове“ по време на секс се случват на почти всички жени и са нещо съвсем нормално. Те могат да се проявят и при някои форми на физически упражнения.

11. Не само мъжете еякулират. Рядко, но се случва и някои дами да изпитат женската еякулация. Това е течност, която се отделя от парауретралните жлези на уретрата.

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook