Горещи новини

1800 лв. средна заплата за шофьори

1800 лв. средна заплата за шофьори

От 1 април шофьорите и ватманите в столичния градски транспорт ще получат 1150 лева стартова заплата, като преди това възнагражденията на водачите от „Столичен автотранспорт“ ще се изравнят с тези на колегите им от „Столичен електротранспорт“, научи ko4.

С новото 10-процентно увеличение на заплатите средната брутна заплата на водачите в столичния градски транспорт ще стане около 1800 лева, без в сумата да влизат средствата, които те получават за извънреден труд. Тези извънредни мерки за справяне на проблема с недостига на водачи в градския транспорт обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Предвижда се и подобряване на условията на труд, изграждане на още тоалетни за шофьорите и ремонт на общежитие, с което общината се надява да привлече шофьори на градския транспорт от други градове в страната.

Фандъкова обясни, че целта на мерките е както да задържи водачите, които в момента работят в градския транспорт, така и да привлече нови. В момента в двете общински транспортни фирми не достигат общо 251 ватмани и шофьори, или около 13%.

Ретро

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "1800 лв. средна заплата за шофьори"

Какво мислите?