Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » 3 важни правила при почистване на обувките
3 важни правила при почистване на обувките

3 важни правила при почистване на обувките

В тази статия ще анализираме няколко начина, които могат да върнат живота на снежнобелите обувки.

Идея № 1 – сапун и сода

Обикновеният сапун или препарат за пране и сода бикарбонат са най-доброто почистващо средство за всякакви дрехи, обувки, съдове и за цялото ежедневие като цяло, познато на нашите баби! Затова е грехота да се пренебрегне този достъпен и екологичен метод за почистване. Благодарение на полепналите мазнини, отработени газове и други замърсители, които неизбежно се утаяват върху обувките и дрехите се отстраняват без затруднения благодарение на обикновения сапун и на содата, а обувките се избелват и придобиват свеж външен вид.

За да използвате този метод, трябва да използвате сапунената пяна с домакинска гъба с помощта на гореща вода, да я смесите със сода директно върху гъбата и внимателно да почистите маратонките отвън и отвътре, а също така да премахнете връзките и да ги изплакнете отделно. Благодарение на антибактериалните свойства на сапуна за пране, обувките са перфектно дезодорирани и неприятната миризма на пот изчезва. След почистване изплакнете обувките с хладка вода и оставете да изсъхнат изправени. Това е много лесен начин за почистване независимо дали почиствате елегантни дамски обувки или маратонки.

Идея № 2 – паста за зъби

Паста за зъби. Да, точно това е бялата паста за зъби, с която си мием зъбите! Достатъчно е да задържите маратонките в топла вода за 10-15 минути, а след това, като използвате стара ненужна четка за зъби или специална четка за почистване на обувки, нанесете малко паста и почистете старателно отстрани на обувките от упорити замърсявания. Накрая получаваме ослепително бели маратонки!

Идея №  3 – сода за хляб и оцет

Това е може би най-агресивния начин за почистване на бели маратонки от мръсотия. Като съвет, опитайте първо на тези обувки, например, с които се разхождате в провинцията или тези, които вече няма да носите. Така ще можете ясно да разберете как действа почистващата смес и колко ефективна е тя, след което можете да опитате и на новите си качествени обувки. Реакцията на гасене на сода с оцет, подобно на реакцията на сода с всякаква киселина, образува малки кислородни мехурчета, които действат като естествено избелващо средство и озаряват повърхността на обувката. След тези процедури измийте и изплакнете маратонките си, както обикновено.

Източник:  kapere.com

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?