img

3 вида ужасни проклятия, които наистина съществуват

/
/
/
1119 Views

Проклятия… Това е реалност или просто суеверие?

Въпреки че в съвременния прогресивен свят концепцията за проклятието е малко остаряла, тя все още съществува. Може да изглежда странно, но дори Библията казва много по тази тема. Проклятието е свръхестествена сила, която действа, за да ни навреди и да ни унищожи и/или да ни попречи да получим благословение.

Християните вярват, че в момента, в който Исус е умрял на кръста, той е изкупил човечеството от проклятията и ни е позволил да наследим Божието благословение. Смята се, че това благословение е по-мощно от всяко най-ужасно проклятие.

Какви проклятия съществуват и как да се справим с тях?

В тази статия от КОЧ ще поговорим за трите най-често срещани типа проклятия:

1) Семейно проклятие

Семейното проклятие минава през семейната линия от едно поколение в друго.

Ние получаваме духовно наследство от нашите родители и това духовно наследство включва както благословии, така и проклятия. Библията казва, че проклятието се простира до третото и четвъртото поколение. Това означава, че греховете и разрушителните действия, които родителите извършват, ще засегнат децата и внуците им.

Ето защо, преди да извършите нещо лошо, помислете за това, че вашите деца, внуци и правнуци ще плащат за това.

2) Словесни проклятия

Думите ни имат огромна сила. Това, което казваме, е способно едновременно да ни помогне и да ни причини най-голяма вреда. Библията казва следното:

“От една и съща уста идва благословението и проклятието.”

Нашите думи имат способността да носят подкрепа и благословии на другите, но те също могат да донесат проклятие. Можем да бъдем прокълнати от думите, които другите хора казват. Най-страшното проклятие е проклятието, произнесено от близки и роднини. Преди всичко това се отнася до проклятията, идващи от устата на майката или бащата. Бъдете особено внимателни във вашите изявления. И дори в гнева си, никога не изказвайте ужасни неща, за които по-късно ще съжалявате.

Много от нас просто трябва да се освободим от силата на разрушителните думи, за да отидем отвъд проклятията, които са били освободени в тази посока.

3) Окултни проклятия

Последният тип проклятие, което трябва да се спомене, е проклятието, което се създава умишлено от онези, които се занимават с окултни практики.

Става въпрос за хора, които се занимават с магьосничество, участват в сатанизма и други тъмни дела. Тези хора често се опитват да проклинат другите чрез ритуали, магии и цяла поредица от демонични действия. Така че вашият недоброжелател може да ви атакува чрез окултни практики. Ако мислите, че има проклятие върху вас, можете да бъдете освободени от него само с помощта на молитва.

Всеки от нас обаче трябва да разбере, че проклятието не е нещо, от което трябва да се страхуваме. Ако правим всичко правилно, не извършваме лоши дела и живеем според Божиите стандарти, проклятието няма да има сила върху нас.

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!