Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » 4 скрити сигнала, че развивате диабет
4 скрити сигнала че развивате диабет

4 скрити сигнала, че развивате диабет

Много хора разбират, че имат диабет, когато стане твърде късно. За съжаление, неслучайно диабетът носи прозвището „тихият убиец“.

Понякога е трудно да забележим симптомите, че вече е налице това заболяване. Но е добре да знаем, че трябва да обръщаме внимание дори на видимо нямащите нищо общо с диабета прояви и сигнали.

Ако имате възпаление на венците, вероятно първото, за което ще се сетите, е, че страдате от инфекция в устната кухина. Всъщност зъбните инфекции и тези на венците могат да се свържат с редица заболявания, включително диабет.

При диабет може да се наруши пигментацията на кожата. Тя може да се обезцвети и да изсветлее, както и да потъмнее. Пигментните петна са характерни за това заболяване заради чувствителността на кожата към инсулина, регулиращ обмяната на глюкозата в тялото.

Диабетът е характерен с липсата на енергия у пациентите. Те имат нужда от дълги дремки както през нощта, така и през деня. Нормалната обмяна на веществата предполага освобождаване на достатъчно енергия при метаболизиране на хранителните вещества. При диабет обаче този процес е силно нарушен, затова страдащият има нужда от повече и по-чести почивки.

Диабетът причинява също така задръжка на течности, които повишават вътреочното налягане. Симптомите са замъглено зрение, влошен фокус, зачервяване и дразнене.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?