img
Home / СВЯТ / 5 научни доказателства, че играта на покер развива ума ви

5 научни доказателства, че играта на покер развива ума ви

/
/
/
57 Views

Със сигурност сте гледали много филми посветени на покера, в които главните герои са сръчни, умни, хитри и адаптивни като в Маверик, Алл ин, Казино Роял, Ти, щастливецът и т.н.

Всички прожектори са насочени към играча на покер, защото той не е просто екшън герой, а истински гений, който контролира вниманието на всички други. Днес ще се опитаме да ви убедим, че покерът е една от най-полезните игри за развиване на вашето мислене, рефлекси и концентрация. Приятно четене.

5 научни доказателства, че играта на покер развива ума виИзточник: Pixabay

Мултитаскинг( извършването на няколко дейности едновременно)

Покерът може  силно да развие вашият ум  и е трудно сравним, с която и да е друга игра. За да си добър в нея, са необходими тонове съзнание, бдителност и максимална концентрация. Можете да спорите логично (дори по общи теми) със страхотен онлайн покер играч (който играе средно между 6-15 маси или повече наведнъж), защото неговото мислене е просто и точно и не се влияе от  минутни емоции.

Намалява риска от болестта на Алцхаймер

Известно е, че болестта на Алцхаймер е невродегенеративно заболяване, което има генетична предразположеност и към момента не е намерено трайно лечение. Въпреки това, той може да бъде предотвратен с някои когнитивни спортове и покерът е един от тях. Проучванията показват, че играта на покер всъщност може да намали шансовете ви за развитие на мозъчни заболявания като Алцхаймер с над 50 процента.

Води до пренасочване на мозъка

Покерът действа като лицеви опори за нашия мозък. Той укрепва мозъка ви и предпазва нервните ви клетки. Когато извършваме някаква дейност последователно, това води до създаването на нови невронни пътища. Нервните влакна са заобиколени от миелинова обвивка. Тя защитава и подхранва нервната клетка. Играта на покер може да ви помогне да пренастроите мозъка си и да създадете миелин за по-дълго време. Ако искате веднага да започнете да подобрявате своята мозъчната  функция, вземете бонус без депозит и поиграйте на покер онлайн.  Колкото по-често импулсите се предават през тази мрежа( като по време на игра на покер), толкова по-дебела става миелиновата обвивка. Това се нарича миелинизация. Следователно, колкото повече покер играем, толкова повече миелин създава нашият мозък.

Източник: Pixabay

5 научни доказателства, че играта на покер развива ума виКонтрол на емоциите

Покерът също така помага за контролиране на емоциите и вземането на бързи решения, които повишават когнитивния  капацитет, като по този начин подобряват шансовете ви да поддържате здрав мозък. Има много начини, по които покерът е полезен за мозъка. Всъщност той развива в нас множество умения. Покер играчите са склонни да са напълно погълнати от играта, като се опитват усилено да мислят какви ходове планират другите. Това повишава тяхната концентрация, внимание, умения за решаване на проблеми и т.н.

Повишаваме умението ни да четем с разбиране

Покера може да развивие умението ни за четене с разбиране. Той изисква от нас да разучаваме всички негови концепции, инструкции и да намираме улики. Всъщност някои хора дори четат блогове и книги за покер. Усвояването на разнообразната информация на покер таматика и прилагането и на практика е много добро упражнеие за нашия мозък. Покера ни кара да учим, което развива нашите когнитивни умения за в бъдеще.

Критично мислене

По време на покер игра, играчите попадат в ситуации, в които трябва да мислят и действат бързо по стратегически начин. Това развива у човека умения за решаване на проблеми и критично мислене, които са полезни за мозъка. Играта на покер е средство за борба със стреса за мнозина. Тя помага за поддържане на отпускането на мозъка. Покерът също така подобрява способността ни да четем ситуации и опоненти, тъй като играчите трябва да определят коефициентите и вероятностите във всяка ситуация, като на пример при флоп флъш или фул хаус

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook