Горещи новини

5 неща, които в никакъв случай не трябва да снимате – носи лош късмет и събужда злото!

5 неща които в никакъв случай не трябва да снимате

Фотоапаратът е един от любимите аксесоари във филмите на ужасите. И това съвсем не е случайно – съществуват редица суеверия, че не трябва да снимаме определени предмети, защото по този начин каним злото и лошия късмет в живота си и този на близките ни.

Защо снимките могат да бъдат опасни

Неведнъж сме били свидетели за това, как на снимки се появяват призраци. По този повод има много теории на учените. Основната е, че в момента на снимането, за част от секундата, светът на мъртвите и светът на живите се сливат. Не е напълно известно дали призраците могат да ни повлияят по този начин.

Тук мненията на експертите са разделени: някои казват, че призраците на снимките са само показване на невидимото, неземното, а други твърдят, че това е моментът, когато злите сили могат да проникнат в нашия свят. Този момент е достатъчен, за да се разболеете или да попиете негативната енергия в себе си.

Разбира се, малцина са днес фотографите, които са готови да се откажат от запомнящия се и въздействащ кадър заради едното суеверие. Въпреки това е по-добре да знаете някои неща, преди да вземете камерата.

От Ко4 проучихме какво не бива да снимаме:

какво не бива да снимаме

Не можете да правите снимки на спящи хора. 

Това важи особено за бебета и малки деца като цяло, тъй като те са най-уязвими. Душите им са чисти, затова ще бъдат най-доброто място за подслон на злите сили. Отворените очи ви пазят от демони, защото когато ги гледате, ги правите безсилни. Тези същества стоят в сенките, незабележими, затова живеят заедно със спящите, без да могат да им влияят. По време на снимането, обаче, изтривате границата между тези два свята, давайки на демоните и призраците достъп до човешката енергия, разбира се, малцина от тях са агресивни, но защо рискувате?

Не можете да снимате отражението в огледалото. 

В повечето култури и религиозни учения огледалото се описва като магнит за зли духове. Това е един вид портал между нас и призраците. В частност, това се отнася до две огледала, създаващи безкрайно отражение. В никакъв случай не бива да го правите, защото в този момент вие сте в непосредствена близост до всичко, свързано с духовете и техния свят.

Не бива да правите снимки на мъртвите. 

Това е много често срещано суеверие, което казва, че това може да накара душата на починалия да загуби покоя си завинаги. Духът му ще живее в дома, където е било тялото. Ако душата е ядосана, в дома ще се случат странни неща. Ако сте направили такава снимка, пазете я отделно от другите снимки.

Не можете да правите снимки на черни котки. 

Да, котките почистват енергията на къщата. Те са наши приятели и много сладки същества, но лесно могат да бъдат обладани. Фотографирането на спящи черни котки е двойно по-опасно, защото, както вече обяснихме, демоните взаимодействат по-добре със спящото тяло по време на снимането. Котките не са защитени, така че лесно се влияят от неземни сили.

Не можете да снимате на фона на руини, разрушени и изоставени къщи.

Енергията е отрицателна. Предава се на снимката и заразява целия дом с лош късмет. Препоръчително е да не правите такива снимки, но ако все пак решите, тогава ги съхранявайте в нежилищно помещение като гараж, таван и не ги поставяйте на видно място.

И накрая, запомнете няколко важни правила:

не давайте снимките си на тези, с които сте в лоши отношения, или на тези, които са свързани с тези хора, за да не ви наранят. В тази връзка, по-добре е да скриете снимките си в социалните мрежи, давайки достъп до тях само на семейството и приятелите. Не трябва да имате и у дома снимка на онези, които ви мразят или които мразите. Вашите врагове ще ви отнемат настроението.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "5 неща, които в никакъв случай не трябва да снимате – носи лош късмет и събужда злото!"

Какво мислите?