img
Home / ЗДРАВЕ / 5 прости съвета как да не допуснем К-19 в дома си

5 прости съвета как да не допуснем К-19 в дома си

/
/
/
309 Views

Можете да се заразите с коронавирус дори в стените на собствения си дом, ако някой от хората излиза, пък било то и рядко. 

Има някои прости неща, които могат да помогнат да се избегне това, научи КОЧ.

Според MedikForum.ru частиците от коронавирус могат случайно да влязат в къщата на повърхността на различни предмети (например обувки). Ако домакинствата не са особено чисти, рискът от инфекция става по-голям.

Лекарите изброиха няколко прости действия, които помагат да се избегне инфекцията в собствения ви дом.

Дезинфекцирайте обувките.

Според проучване на американските центрове за контрол и профилактика на заболяванията, обувките може да са потенциален носител на новия тип коронавирус. Това се потвърждава от резултатите от анализа на намазки от подметките на обувките на здравните работници, след като те са посещавали отделенията с пациенти със COVID-19.

 Затова трябва да се почистите преди да влезете в къщата (ако е възможно – осъбуйте се зад вратата на жилищните помещения). Пред апартамента можете да разстелите парче плат, напоено с дезинфекционен разтвор, и внимателно да избършете ходилата, след като се върнете от улицата. Ръцете трябва да се мият добре след всеки допир с обувките.

Затворете капака на тоалетната.

Не забравяйте да затворите капака при пускане на водата – това просто действие предотвратява разсейването на капчиците влага, които могат да съдържат патоген, който може да живее в изпражненията. В допълнение, капаците на тоалетната трябва редовно да се обработват с антисептични съединения. Четки за зъби в баня с тоалетна не могат да се държат отворени – само в шкафове или калъфи за моливи.

По-дълго действие на почистващите препарати.

За ефективно унищожаване на микробите или бактериите, повечето дезинфекционни спрейове и продукти трябва да бъдат на повърхността за определен период от време, преди да се избършат със суха кърпа или да бъдат измити с вода. Не пренебрегвайте това.

Не носете смартфона си в банята или тоалетната. Нарушавайки това правило, рискувате да получите голям брой патогени по ръцете си, въпреки измиването.

Следете пазарските чанти. За суровото месо и рибата трябва да имате отделна торба, за да не разпространявате E. coli или салмонела към всички останали продукти, които носите от супермаркета.

След като влезете в къщата след пазаруване, не поставяйте чанти, които са били на стелажи за магазини, на маси или други повърхности, които ръката ви може да докосне. Не забравяйте да ги миете редовно.

 zdrave.to

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook